EK dames 2017

Koninkrijksteam moet Eva Voortman missen tijdens het EK

Koninkrijksteam moet Eva Voortman missen tijdens het EK

Eva Voortman in gesprek met pitching coach Karen Marr tijdens het WK van 2016
(Foto: Fred Versluis)

Bondscoach Juni Francisca zal het tijdens het EK Softbal, dat van 25 juni tot en met 1 juli plaatsvindt in Bollate, Italië, moeten stellen zonder werpster Eva Voortman. De linkshandige werpster was wel met Team Kingdom of the Netherlands mee afgereisd naar Italië, maar blijkt niet tijdig hersteld te zijn van haar voetblessure.

Voortman, in de Nederlandse Golden League dit jaar al goed voor vier overwinningen en een ERA van 1.88 voor FysioExpert Olympia Haarlem, raakte enkele weken geleden geblesseerd aan haar voet. De technische staf hield de hoop dat de werpster, die tijdens het WK in 2016 een belangrijke rol speelde bij het bereiken van de historische vierde plaats, op tijd zou herstellen. Toch was er al wel rekening gehouden met de mogelijkheid dat Voortman alsnog af zou moeten vallen en reisde het team met 18 speelsters af naar Italië.

Definitieve selectie
Voortman reist op donderdag direct terug naar Nederland en het Koninkrijksteam zal met de definitieve selectie vanavond en morgenavond (19.30u) nog oefenwedstrijden afwerken tegen Spanje en Groot-Brittannië voordat het op zondagochtend aan het echte werk begint met de wedstrijd tegen Griekenland in de groepsfase van het Europees Kampioenschap.

Dit is de definitieve selectie van het Koninkrijksteam dat de Europese titel binnen zal proberen te slepen:
Pitchers: Ilona Andringa, Rebecca Soumeru, Leonella Elizabeth, Ginger de Weert, Lindsey Meadows
Catchers: Dinet Oosting, Karin Tuk, Anne Blaauwgeers
Infielders: Virginie Anneveld, Damishah Charles, Shareday Christina, Suka van Gurp, Britt Vonk, Maxime van Dalen
Outfielders: Jessie van Aalst, Brenda Beers, Chantal Versluis

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017