Kaj Timmermans is één van de debutanten in de selectie voor het World Port Tournament. Hij heeft dit seizoen voor HCAW een W-L record van 4-3 met een ERA van 2.18.

Honkbal

Negen debutanten in selectie Koninkrijksteam

Negen debutanten in selectie Koninkrijksteam

Kaj Timmermans is één van de debutanten in de selectie voor het World Port Tournament. Hij heeft dit seizoen voor HCAW een W-L record van 4-3 met een ERA van 2.18.

Kaj Timmermans is één van de debutanten in de selectie voor het World Port Tournament. Hij heeft dit seizoen voor HCAW een W-L record van 4-3 met een ERA van 2.18.
Foto: © Alfred Cop

Van 1 tot en met 9 juli neemt Team Kingdom of the Netherlands deel aan het World Port Tournament in Rotterdam. Tijdens dit toernooi neemt het Koninkrijksteam het met een verjongde selectie op tegen Cuba, Curaçao, Japan en Taiwan. De selectie voor het WPT telt liefst negen debutanten.

Met het oog op de Olympische Spelen van 2020 is besloten om tijdens dit WPT de selectie van het Koninkrijksteam en haar A-Status spelers aan te vullen met spelers uit het U23 team dat dit jaar onder leiding van Sidney de Jong deel zal nemen aan het EK U23.

Het World Port Tournament, Europa’s grootste honkbalevenement van 2017, vormt de perfecte mogelijkheid voor een deel van de spelers en de coaching staff van het U23 team om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau.

Field Manager Steve Janssen en manager Sidney de Jong zullen tijdens het WPT de leiding over het team hebben. De staf wordt aangevuld met coaches van het U23 team: oud-internationals Evert-Jan ’t Hoen en Eugene Kingsale. Janssen en de Jong selecteerden voor het WPT liefst negen debutanten: werpers Kaj Timmermans en Jerremyh Angela, catchers Rowan van Hoek en Max Clarijs, infielders Max Draijer en Kendrick Delima en outfielders Bram Grooten, Nick Peels en Rachid Engelhardt.

Op Clarijs en Peels na hebben al deze debutanten ervaring met het spelen op college niveau in Amerika. Engelhardt kwam tussen 2014 en 2016 als prof uit in de organisatie van de Baltimore Orioles.

Uiteraard maken vaste waarden als Rob Cordemans, Diegomar Markwell en Dwayne Kemp ook deel uit van de selectie. Team Kingdom of the Netherlands zal trachten om het World Port Tournament voor de derde keer te winnen, na eerdere zeges in 1989 en 1999. De volledige selectie:

Pitchers:
Rob Cordemans, Kevin Heijstek  (L&D Amsterdam), Diegomar Markwell, Loek van Mil, Berry van Driel, Kevin Kelly (Curaçao Neptunus), Mike Bolsenbroek (Regensburg Legionäre), Lars Huijer (Hoofddorp Pioniers), Jim Ploeger, Kaj Timmermans (HCAW) en Jerremyh Angela (UVV).

Catchers:
Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus), Rowan van Hoek (HCAW) en Max Clarijs (L&D Amsterdam).

Infielders:
Dwayne Kemp, Stijn van der Meer (Curaçao Neptunus), Nick Urbanus (L&D Amsterdam), Dudley Leonora, Max Draijer (Hoofddorp Pioniers) en Kendrick Delima (Orioles).

Outfielders:
Chris Garia (Hoofddorp Pioniers), Bram Grooten, Nick Peels (De Glaskoning Twins) en Rachid Engelhardt (HCAW)

Staff:
Steve Janssen – Field Manager
Sidney de Jong – Manager
Evert-Jan ’t Hoen – 3rd Base Coach
Eugene Kingsale – 1st Base Coach
Wim Martinus – Bench coach
Pepijn van Ingen – Fysiotherapeut
Kevin Sprengers – Fysiotherapeut
Greta Schouten – Team manager
Jaap Visser – Equipment Manager
David Bergman – Scout

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal