Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Honkbal

Curaçao met Sherman Lacrus naar WPT

Curaçao met Sherman Lacrus naar WPT

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.
Foto: © Tracy Proffitt

Curaçao heeft tijdens het aankomende World Port Tournament de beschikking over de 23-jarige buitenvelder Sherman Lacrus. Drie maanden geleden werd het contract van de voormalig profhonkballer ontbonden door Texas Rangers. Sindsdien is Lacrus in de competitie van Curaçao actief voor Sta. Maria Pirates. Curaçao opent het toernooi volgende week zaterdag met een wedstrijd tegen titelverdediger Cuba.

Lacrus speelde vier seizoenen in de organisatie van Texas Rangers en kwam in 2015 in drie wedstrijden voor Frisco RoughRiders uit in de Double A Texas League. Bovendien maakte hij als back-up catcher kort deel uit van het Triple A-team Round Rock Express. Op 1 april van dit jaar werd het contract van de Curaçaose honkballer ontbonden en keerde hij terug naar Curaçao, waar hij momenteel de beste slagman is voor Sta. Maria Pirates.

Met Lacrus zijn ook voormalig profhonkballers Ross Ismail en Denzel Richardson aan de selectie toegevoegd. De twintigjarige Ismail speelde de afgelopen drie jaar voor de organisatie van Cincinnati Reds. In 2016 gooide de pitcher twaalf wedstrijden in de Dominicaanse profcompetitie. De 23-jarige Denzel Richardson stond tussen 2012 en 2015 onder contract van Colorado Rockies. Voor deze profclub bereikte de buitenvelder uit Sint-Maarten in 2014 het Class A-team Tri-City Dust Devils. Vorig jaar verdeelde hij zijn seizoen in de onafhankelijke Frontier League over de profclubs Joliet Slammers (.360) en Evansville Otters (.245).

Hofleverancier

Andere voormalig profhonkballers in de selectie van Curaçao zijn onder meer pitcher Hershelon Juliana (New York Yankees, 2012-2014), catcher Ulrich Snijders (Milwaukee Brewers, 2006-2008), binnenvelders Raywendly van Gurp (New York Mets, 2007-2010), Edinho Meyer (Baltimore Orioles, 2005-2009) en Levi Carolus (Baltimore Orioles, 2005-2010) en buitenvelder Rojean Cleofa (Baltimore Orioles, 2008-2011). Pitcher Temesh Lourens honkbalde dit jaar in de Verenigde Staten voor het collegeteam Missouri Valley Vikings.

Hofleverancier voor de selectie van manager Raymond van Gurp is Wild Cats, dat zeven spelers afvaardigt. Onder hen onder meer pitcher Ruderly Manuel en buitenvelder Dennis Gustina. St. Maria Pirates levert zeven spelers. De andere spelers zijn afkomstig van Sta. Rosa Indians (3) en Royal Scorpions (2). Groot Kwartier Stars, met zeven overwinningen in acht wedstrijden momenteel de koploper in de Curaçaose Liga Aqualectra, vaardigt eveneens twee spelers af.

Oefenwedstrijden

Curaçao heeft zich sinds maart door middel van wekelijkse centrale trainingen voorbereid op het World Port Tournament. De afgelopen periode is de spelersgroep teruggebracht van ruim veertig naar de definitieve selectie van 24 spelers. De nationale ploeg van Curaçao keert volgende week voor de vierde keer op rij terug naar Rotterdam voor deelname aan het World Port Tournament. De afgelopen drie edities eindigde de ploeg op een vierde (2011 en 2013) en derde (2015) plaats. Het Nederlands Koninkrijksteam treft op zondag 2 juli om 14.00 uur de ploeg van Curaçao. De wedstrijd is omgedoopt tot de officiёle openingswedstrijd. Het duel wordt gespeeld op de Curaçaose feestdag Dia di Bandera.

In aanloop naar het WPT speelt Curaçao op woensdag 28 en donderdag 29 juni in Hoofddorp twee oefenwedstrijden tegen Team Revolution, een selectie samengesteld uit onder meer oud-internationals Danny Rombley, Vince Rooi, Quintin de Cuba en Shaldimar Daantji. Beide wedstrijden op het veld van Hoofddorp Pioniers starten om 19.30 uur.

Selectie Curaçao

Pitchers (10):
Rodienne Albertus (Sta. Maria Pirates)
Sidney Antonia (Wild Cats)
Claysandy Henriquez (Sta. Maria Pirates)
Hershelon Juliana (Sta. Rosa Indians)
Marverich Lourens (Groot Kwartier Stars)
Temesh Lourens (Groot Kwartier Stars)
Ruderly Manuel (Wild Cats)
Kennimar Martina (Wild Cats)
Johan Rifaela (Sta. Maria Pirates)
Ismael Ross (Royal Scorpions)

Catchers (2):
Reangelo Beaumont (Wild Cats)
Ulrich Snijders (Sta. Maria Pirates)

Binnenvelders (7):
Levi Carolus (Wild Cats)
Johannes Gregorius (Sta. Maria Pirates)
Raywendly van Gurp (Wild Cats)
Ardley Jansen (Wild Cats)
Sorick Liberia (Sta. Rosa Indians)
Edinho Meyer (Royal Scorpions)
Shurendell Mujica (Wild Cats)

Buitenvelders (5):
Rojean Cleofa (Wild Cats)
Reyhan Fecunda (Wild Cats)
Dennis Gustina (Sta. Maria Pirates)
Sherman Lacrus (Sta. Maria Pirates)
Denzel Richardson (Sta. Rosa Indians)

Technische staf:
Raymond van Gurp – manager
Ramsey Betorina – bench-coach
Richard Obispo – eerste honkcoach
Sendley Reina – derde honkcoach
Ramiro Balentina – hitting-coach
Johannes Gregorius – pitching-coach
Sevard Seferina – bullpen catcher

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal