EK dames 2017

Pitching oppermachtig in oefenzege Koninkrijksteam

Pitching oppermachtig in oefenzege Koninkrijksteam

Team Kingdom of the Netherlands na de 3-0 oefenzege op de foto met tegenstander Groot-Brittannie
(Foto: Giorgia (Saronno Softball))

Ook het derde en laatste oefenduel op Italiaanse bodem in aanloop naar het EK Softbal werd gewonnen. Werpsters Ilona Andringa, Lindsey Meadows en Ginger de Weert waren simpelweg oppermachtig en gooiden samen een shutout in de 3-0 zege op Groot-Brittannië.

Al in de eerste slagbeurt kwam Team Kingdom of the Netherlands op een 1-0 voorsprong na een solo homerun van Britt Vonk. De Britten leken gelijk terug in de wedstrijd te komen toen startend werpster Ilona Andringa in de gelijkmakende slagbeurt twee honkslagen toe moest staan en de honken vol liet stromen via een geraakt werper. Een strikeout en een vangbal van derde honkvrouw Virginie Anneveld maakten een einde aan de dreiging.

Dominant
In daaropvolgende zes innings stonden Andringa (1 inning), Meadows (2 innings) en de Weert (3 innings) slechts een honkloopster toe en die loopster kwam via een veldfout op het honk. De Britse slagploeg werd dus volledig in toom gehouden. De slagploeg van het Koninkrijksteam leek de voorsprong al een aantal keer uit te breiden. In de vierde inning bijvoorbeeld waren het eerste en tweede honk met een uit bezet door Suka van Gurp (single) en Chantal Versluis (single), maar de Britse werpster kwam knap uit de inning.

Een inning later waren met twee uit het eerste en derde honk bezet na hits van Maxime van Dalen en Virginie Anneveld, maar ook nu kon de voorsprong nog niet vergroot worden.

Winst
In de zesde en zevende inning werd de voorsprong uiteindelijk toch vergroot en werd de winst veiliggesteld. In de zesde slagbeurt pakte Britt Vonk haar tweede RBI en in de zevende inning scoorde Jessie van Aalst de 3-0 op de sacrifice fly van Virginie Anneveld. Zoals gezegd kwam Ginger de Weert niet meer in de problemen en zo was de 3-0 zege op Groot-Brittannië een feit.

Dit was de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK. Op zondag speelt Oranje haar eerste twee wedstrijden van het EK. Om 11.15u is Griekenland de eerste tegenstander. Later op de dag volgt om 16.00u de wedstrijd tegen Litouwen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017