Sportwethouder Merijn Snoek heeft met de aanschaf van vijf virtuele ballen een extra steentje bijgedragen.

HHW 2018

Doorstart Honkbal Week Haarlem steeds dichterbij

Doorstart Honkbal Week Haarlem steeds dichterbij

Sportwethouder Merijn Snoek heeft met de aanschaf van vijf virtuele ballen een extra steentje bijgedragen.

Sportwethouder Merijn Snoek heeft met de aanschaf van vijf virtuele ballen een extra steentje bijgedragen.

De mededeling dat de stichting van de Honkbal Week Haarlem per direct zou stoppen met de organisatie van het tweejaarlijkse internationale evenement zorgde afgelopen december voor een grote schok in de Nederlandse honkbalwereld. Een half jaar later lijkt een doorstart realistisch. Ter ondersteuning heeft de Haarlemse sportwethouder Merijn Snoek deze week een financiële bijdrage gedaan voor de crowdfundingsactie.

Snoek heeft zich al eerder ingezet voor het behoud van het tweejaarlijkse internationale honkbalevenement. Eerder dit jaar bood hij de Haarlemse Honkbal Week een extra eenmalige financiële tegemoetkoming aan van € 80.000. Daarnaast kan het evenement rekenen op een jaarlijkse bijdrage van € 40.000. Om aanspraak te kunnen maken op de eenmalige financiële injectie, moet een duurzame doorontwikkeling kunnen worden gegarandeerd, waarbij in ieder geval drie edities kunnen plaatsvinden in 2018, 2020 en 2022.

Om dat te bereiken is projectgroep, bestaande uit vrijwilligers, de gemeente Haarlem en de KNBSB, aan de slag gegaan om de haalbaarheid te onderzoeken. Onder meer zijn gesprekken gevoerd met leveranciers, (potentiële) sponsors, partners. Ook is een crowdfundingsactie opgezet. Iedereen kan daar voor minimaal € 5 virtuele ballen kopen om de doorstart te ondersteunen. Inmiddels zijn er al ruim duizend ballen verkocht. De crowdfundingsactie loopt nog ruim twee weken. Met de aanschaf van vijf ballen heeft ook de Haarlemse wethouder Snoek een bijdrage geleverd.

Mede door de succesvolle crowdfunding komt een doorstart van de Honkbal Week Haarlem steeds dichterbij. Een definitief besluit hierover wordt deze zomer verwacht. In 2018 moet de 28e editie van de Haarlemse Honkbal Week worden gehouden. In 2016 werd het Nederlands Koninkrijksteam voor de vierde keer in de historie winnaar van het toernooi. In de finale werd Japan met 2-0 verslagen.

Meedoen aan de crowdfundingsactie kan via www.honkbalweek.clubkit.nl.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018