EK dames 2017

Koninkrijksteam verslaat Griekenland in openingsduel

Koninkrijksteam verslaat Griekenland in openingsduel

Team Kingdom of the Netherlands opent het EK Softbal met een ruime zege op Griekenland
(Foto: Fred Versluis)


In het openingsduel van het EK Softbal in Bollate, Italië speelde het Koninkrijksteam mogelijke zenuwen snel van zich af. Een 2-run homerun van Karin Tuk gaf Oranje in de tweede inning een 3-0 voorsprong en die werd door de pitching niet meer uit handen gegeven. In de vijfde inning opende een Grieks veldfoutje de deur voor een grote inning. Vier hits en twee walks later stond de 7-0 eindstand op het scorebord.

Ginger de Weert startte de wedstrijd op de pitcherplaat voor Team Kingdom of the Netherlands. Zij opende zowel de eerste als de tweede inning met een leadoff walk en moest ook in beide innings een tweede honkloopster toestaan, maar ze wist zich tot twee keer toe knap uit de problemen te werken.

Maxime van Dalen opende in de tweede Nederlandse slagbeurt de score. De eerste honkvrouw kwam dankzij een geraakt werper op het eerste honk en schoof op de tweehonkslag van Virginie Anneveld door naar het derde honk. Suka van Gurp sloeg van Dalen met een opofferingsslag vervolgens over de thuisplaat voor het eerste punt. De volgende slagvrouw, Karin Tuk, nam een worp van Griekse werpster Stavlou vol op de knuppel en sloeg de bal voor twee punten ruim over de omheining in het linksveld.

Relievers Ilona Andringa en Lindsey Meadows stonden in hun drie innings slechts twee honkloopsters toe en kwamen niet in de problemen. Omdat het Koninkrijksteam dankzij honkslagen van Brenda Beers, Dinet Oosting, Maxime van Dalen (driehonkslag) en Suka van Gurp nog eens vier punten scoorde, werd de wedstrijd vroegtijdig met een 7-0 stand beëindigd.

Op zondag volgt om ca. 16.30u nog wedstrijd twee tegen Litouwen, dat eerder op de dag met 15-0 verloor van Ierland. Alle wedstrijden begonnen vandaag iets later dan gepland vanwege de hevige regenval in de vroege ochtend.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017