EK dames 2017

Chantal Versluis in het Italiaanse zonnetje gezet

Chantal Versluis in het Italiaanse zonnetje gezet

Chantal Versluis ontving op zondag zowel de Golden Glove als de Silver Bat Award voor haar prestaties in de Italiaanse Serie A in 2016
(Foto: Fred Versluis)

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Team Kingdom of the Netherlands en Litouwen werd international Chantal Versluis door de Italiaanse bond (FIBS) in het zonnetje gezet. Omdat zij niet deel kon nemen aan de Italiaanse All-Star Game had zij nog een prijsuitreiking te goed. Versluis werd als speelster van Sestese uitgeroepen tot de beste slagvrouw en best verdedigende speelster in het outfield in de Italiaanse Serie A. Dat leverde haar de Golden Glove en Silver Bat Awards op.

Met een slaggemiddelde van .420 werd Chantal Versluis beste slagvrouw in de Girone B, de regio van de Serie A waarin Sestese uitkomt. Versluis sloeg 21 honkslagen in 50 beurten, waaronder vier tweehonkslagen en drie driehonkslagen. De linksveldster van het Koninkrijksteam was aanvallend het grootste lichtpuntje in een team dat als geheel een slaggemiddelde onder de .200 had.

Niveau
Verdedigend deed de ploeg het een stuk beter, getuige ook het team ERA van 2.78 dat het team mede te danken had aan de goede defense van Chantal Versluis in het outfield. De 29-jarige Leidschendamse bleef in 19 pogingen in het outfield foutloos en werd daarmee verkozen tot beste verdedigende outfielder van de competitie. Versluis ontving haar awards uit handen van FIBS-bestuurslid Roberta Soldi, die tevens team manager is van het Italiaanse nationale team en bovendien lid is van de Italiaanse Honkbal en Softbal Hall of Fame.

Gevraagd naar haar bevindingen na anderhalf seizoen in de Italiaanse Serie A geeft ze aan dat het niveau vergelijkbaar is met dat van de Golden League: “Het niveau is vrijwel hetzelfde, al denk ik dat er wat meer en wat betere buitenlanders in Italië spelen. Vooralsnog is het een hele ervaring. Ik speel voor een minder team, dus vind het leuk te zien hoeveel plezier je nog steeds uit het spel kan halen zonder altijd te winnen.”

Met het team wint Versluis misschien niet zoveel, maar individueel harkt de linkveldster dus de nodige prijzen binnen. Laten we hopen dat zij deze week met het Koninkrijksteam dan maar de grote teamprijs pakt!

Op haar Instagram account laat Chantal nog even trots de prijzen van dichtbij zien. Het feit dat dezelfde speelster in een seizoen vrijwel nooit zowel de Golden Glove als de Silver Bat Award wint, geeft deze prestatie nog eens extra glans. Gefeliciteerd Chantal!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017