EK dames 2017

Koninkrijksteam wint wederom met 7-0

Koninkrijksteam wint wederom met 7-0

Damishah Charles scoort het eerste Nederlandse punt in de wedstrijd tegen Slowakije
(Foto: Fred Versluis)

In de derde wedstrijd van het EK Softbal was Slowakije de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands. De Slowaken hadden op dag één al twee keer verloren en moesten dus winnen voor een kans op een plek in de volgende ronde. In het begin van de wedstrijd kon Slowakije verrassend lang in de buurt blijven, maar in de derde en vierde inning liep het Koninkrijksteam uit naar een overtuigende voorsprong.

Startende werper Leonella Elizabeth maakte na de ongeldig verklaarde wedstrijd van zondagmiddag “opnieuw” haar officële debuut voor het Koninkrijksteam. In 3 2/3 inning gooide Elizabeth liefst acht keer drie slag en stond zij via twee vrije lopen slechts twee honkloopsters toe. Dankzij twee Slowaakse velfdouten kon Oranje in de eerste inning al een 1-0 voorsprong nemen toen Damishah Charles scoorde op de grondbal van Lindsey Meadows.

Rally
In de derde inning brak het Koninkrijksteam de wedstrijd open. In een rally met drie honkslagen, twee vrije lopen en een hele dure fout werden vijf punten gescoord. Damishah Charles opende de slagbeurt met een honkslag en stal meteen het tweede honk. Met een uit werd Meadows geraakt door een worp van de Slowaakse pitcher. Op een klap van Maxime van Dalen sneuvelde Meadows op het tweede honk, maar kon Charles scoren. Twee slagvrouwen later konden van Dalen en Virginie Anneveld (honkslag) scoren op de honkslag van Suka van Gurp. Diezelfde van Gurp en Shareday Christina scoorden vervolgens ook nog dankzij een vangfout in het midveld op een verre klap van catcher Anne Blaauwgeers.

In de vierde inning werd de voorsprong nog uitgebreid naar 7-0 en omdat relief pitcher Ginger de Weert de Slowaken in de vijfde slagbeurt snel uitschakelde kwam de wedstrijd via de mercy rule tot een vervroegd einde.

Na drie wedstrijden staat het Koninkrijksteam bovenaan in Groep B. Vanavond om 20.45u volgt het duel tegen Duitsland.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017