EK dames 2017

Eclatante zege op Ierland voor Koninkrijksteam

Eclatante zege op Ierland voor Koninkrijksteam

Lachende gezichten bij Team Kingdom of the Netherlands (Shareday Christina en Maxime van Dalen) na de vierde overwinning op rij.
(Foto: Fred Versluis)

Met drie wedstrijden op het schema voor Team Kingdom of the Netherlands op dinsdag was het zaak om tegen het zwakke Ierland snel een ruime voorsprong te nemen om zo de wedstrijd tot een vervroegd einde te kunnen brengen. De ploeg van bondscoach Juni Francisca slaagde goed in deze opzet en boekte wederom een ruime overwinning.

Direct in de eerste inning nam het Koninkrijksteam een overtuigende voorsprong. Dinet Oosting sloeg als derde slagvrouw met een driehonkslag Britt Vonk (honkslag) en Chantal Versluis (geraakt werper) gelijk voor de eerste Nederlandse punten over de thuisplaat. Zij werd op haar beurt weer binnen geslagen dankzij de tweehonkslag van Karin Tuk. Ook Virginie Anneveld, Suka van Gurp en Shareday Christina scoorden in de eerste inning waarin het Koninkrijksteam tien slagvrouwen naar de plaat stuurde.

Ongevaarlijk
De Ierse slagploeg kreeg geen enkele vat op het werpen van Ginger de Weert en Rebecca Soumeru. De voorsprong van het Koninkrijksteam kwam dan ook geen moment in gevaar. Oranje bleef ondertussen vrolijk door slaan en liep uit naar een 12-0 eindstand dankzij onder meer een homerun van eerste honkvrouw Britt Vonk en een driehonkslag van rechtsvelder Anne Blaauwgeers die goed was voor twee punten.

Het Koninkrijksteam staat met vier zeges fier bovenaan in Groep B en kreeg nog geen enkel punt tegen. Om 16.15u volgt de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland, waarna vanavond om 20.45u de eerste wedstrijd uit de tweede ronde gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017