EK dames 2017

Koninkrijksteam blijft ongeslagen op EK

Koninkrijksteam blijft ongeslagen op EK

Dinet Oosting was met 3 honkslagen de player of the game!
(Foto: Fred Versluis)

In de laatste wedstrijd van de eerste groepsfase van het EK Softbal trof Team Kingdom of the Netherlands vandaag Duitsland. Een tegenstander waarvan in acht eerdere wedstrijden nog nooit verloren had en die perfecte status werd behouden dankzij een 7-0 overwinning. Zo bleef Oranje ook in de laatste wedstrijd van de groepsfase ongeslagen.

In de eerste inning was het wederom Dinet Oosting die het Koninkrijksteam op een 2-0 voorsprong zette met een driehonkslag. Eerder op de dag deed ze nog precies hetzelfde in de wedstrijd tegen Ierland. Oosting scoorde zelf de 3-0 op een klap van Maxime van Dalen.

Sterke pitching
Lindsey Meadows, die tijdens dit toernooi weer terug is bij het Koninkrijksteam na in een eerdere periode bijna 50 interlands gespeeld te hebben, was de startende werpster voor Oranje en stond in vier sterke innings slechts één honkslag toe. Ondertussen breidde Oranje stukje bij beetje de voorsprong uit. Ook nu speelde catcher Dinet Oosting een belangrijke rol. Oosting sloeg drie honkslagen (triple, double en single) in drie beurten en sloeg drie teamgenoten over de thuisplaat.

In de vijfde inning verving Ilona Andringa startend werpster Meadows en ook zij kwam absoluut niet in de problemen. In de gelijkmakende slagbeurt van de vijfde inning sloeg Anne Blaauwgeers met een honkslag pinch-runner Damishah Charles over de thuisplaat voor het zevende punt en daarmee kwam opnieuw een vervroegd einde aan de wedstrijd.

Het ongeslagen Koninkrijksteam eindigt met deze vijfde winstpartij op de eerste plaats in Groep B. In de eerste wedstrijd van de tweede ronde is vanavond om 20.45u Rusland de eerste tegenstander. Zij werden in Groep D tweede achter Tsjechië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017