EK dames 2017

Regen speelt EK organisatie opnieuw parten

Regen speelt EK organisatie opnieuw parten

Deze ploeg had plezier in de regen, maar de organisatie zal ongetwijfeld balen
(Foto:Grega Valancic/ESF)

Er werd op woensdag een code rood uitgegeven voor Noord-Italië en op basis van de weersvoorspellingen is het eigenlijk een wonder dat er vandaag nog zoveel wedstrijden gespeeld zijn. Team Kingdom of the Netherlands versloeg Spanje en vlak na deze wedstrijd begon het te regenen. Een beetje regen werd harde regen en harde regen werd een enorme stortbui. Uiteindelijk moest het hele avondprogramma geannuleerd worden en werden deze wedstrijden verplaatst naar donderdagochtend.

Rusland en Tsjechië, de twee andere landen uit de groep van het Koninkrijksteam, waren verstrengeld in een spannend duel toen het onweer bij een 1-1 stand in de zesde inning wel erg dichtbij kwam. Zij zullen het restant van hun wedstrijd op donderdagochtend vanaf 9.00u in Caronno uitspelen. Direct na afloop van dit duel, zo rond de klok van 10.00u, zal Tsjechië het vervolgens opnemen tegen het Koninkrijksteam. Voor beide ploegen wordt dit de laatste wedstrijd uit de tweede ronde.

Kwartfinale ronde
In de zogenaamde kwartfinale ronde zal het Koninkrijksteam morgen nog eens twee wedstrijden spelen. Afhankelijk van het resultaat van de ochtendwedstrijd kan er op verschillende momenten worden gespeeld. Bij winst speelt Oranje in Bollate om 14.00u tegen de nummer twee uit de andere groep (Italië of Groot-Brittannië), bij verlies wordt het waarschijnlijk 13.30u tegen de winnaar van de andere groep. Niet geheel onbelangrijk voor de volgers in Nederland: de wedstrijd van 14.00u wordt via de live stream van de ESF uitgezonden.

Dat geldt in dat scenario (winst tegen Tsjechië) ook voor de wedstrijd van 20.45u tegen de andere groepswinnaar. Overigens verzorgt de Tsjechische bond ook live streams van al haar wedstrijden dus de kans bestaat dat er morgen zo maar drie wedstrijden van het Koninkrijksteam te volgen zijn via live streaming. Als er verloren wordt van Tsjechië, speelt Oranje waarschijnlijk om 20.45u in Caronno tegen de nummer drie uit de andere groep (Zweden of Griekenland). Op vrijdag volgt dan de laatste wedstrijd uit deze ronde, waarna de halve finales lonken.

Eerst is het dus zaak dat er van de Tsjechen gewonnen wordt morgen om 10.00u!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017