EK dames 2017

Spanje geen partij voor ontketend Koninkrijksteam

Spanje geen partij voor ontketend Koninkrijksteam

De homerun van Brenda Beers (foto) en de back-to-back-to-back triples van Versluis, van Aalst en Oosting waren de hoogtepunten van de wedstrijd tegen Spanje.
(Foto: Fred Versluis)

Na de overwinning op Rusland op dinsdagavond volgde vandaag de tweede wedstrijd uit de tweede ronde en daarin was Spanje de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands. Van de Spaanse ploeg was in de week voorafgaand aan het EK in een oefenwedstrijd ook al ruim gewonnen en hoewel de Spaanse slagploeg in de eerste inning het Oranje in de eerste inning nog even lastig maakte, was de wedstrijd in de tweede inning al gespeeld. Na vier innings en 15 honkslagen werd de eindstand bepaald op 14-1.

Net als in de voorgaande wedstrijden opende het Koninkrijksteam al in de eerste slagbeurt de score. Britt Vonk opende de wedstrijd met een tweehonkslag en schoof door op de grondbal van Chantal Versluis. Op een wilde worp van Spaanse werpster Fernandez kon zij het eerste punt scoren.

Spanning
In de gelijkmakende eerste slagbeurt leek startend werpster Ginger de Weert niet in de problemen te komen. Na twee snelle strikeouts volgden echter een honkslag en een tweehonkslag en zo werd er voor het eerst in zeven wedstrijden een verdiend punt gescoord op het werpen van de Nederlandse pitchers. De Weert kwam uit de inning met haar derde strikeout van de dag. Ze zou uiteindelijk in twee innings zes keer drie slag gooien en verliet de wedstrijd met een 8-1 voorsprong, want in de tweede slagbeurt zorgde het Koninkrijksteam ervoor dat er van spanning geen enkele sprake meer kon zijn.

In die slagbeurt sneuvelden Shareday Christina en Virginie Anneveld nog in een dubbelspel, maar daarna opende een Spaanse veldfout en zes Nederlandse honkslagen de weg naar een ruime voorsprong. Drie van die zes honkslagen waren drie achtereenvolgende driehonkslagen van Chantal Versluis, Jessie van Aalst en Dinet Oosting.

In het restant van de wedstrijd liep de score nog verder uit, terwijl Ilona Andringa de Spaanse slagploeg in bedwang hield. De homerun van Brenda Beers in de vierde inning, goed voor twee punten, zorgde nog voor een hoogtepunt in de wedstrijd. Al snel daarna kwam er vanwege de mercy rule een vervroegd einde aan de wedstrijd, vlak voordat het hard begon te regenen in Bollate.

Op papier staat de volgende wedstrijd, tegen Tsjechië, op de planning om 20.45u in Caronno, maar de hevige regenval – er is een code rood uitgegeven in Noord-Italië – zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017