EK dames 2017

Van Gurp slaat Koninkrijksteam langs Rusland

Van Gurp slaat Koninkrijksteam langs Rusland

Suka van Gurp sloeg 4 van de 8 punten van het Koninkrijksteam binnen tegen Rusland
(Foto: Fred Versluis)

Na vijf zeges in de eerste groepsfase begon het Koninkrijksteam op dinsdagavond als grote favoriet aan de tweede rondewedstrijd tegen Rusland. Leonella Elizabeth begon als startend werpster met drie perfecte innings, maar moest in de vierde inning het eerste tegengescoorde (onverdiende) punt van het toernooi toestaan. Gelukkig had Oranje op dat moment al vier punten gescoord, mede dankzij een honkslag van Suka van Gurp voor twee punten. In de zesde inning herhaalde de Curaçaose infielder dit kunstje om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen: 8-1.

Net als in de eerdere wedstrijden van vandaag was de pitching zeer dominant. Sterker nog: de drie honkloopsters die de Russinnen kregen, kwamen op het honk via een vrije loop en twee veldfouten. Leonella Elizabeth (4 innings) en Rebecca Soumeru (2 innnings) gooiden samen een no-hitter namens het Koninkrijksteam.

Kansen
Al in de eerste inning nam Oranje een voorsprong. Britt Vonk kwam met vier wijd op het honk en stal direct het tweede honk. Een wilde worp gaf haar de kans op het derde honk te bereiken en op de opofferingsslag van Chantal Versluis scoorde zij het eerste Nederlandse punt. In de tweede inning liepen de honken vol en scoorde Maxime van Dalen het tweede punt op een wilde worp. Met een uit en lopers op tweede en derde honk kon het Koninkrijksteam nog flink uitlopen, maar de kansen werden niet benut.

Een inning later zorgde tweede honkvrouw Suka van Gurp met een honkslag naar het linksveld voor twee punten. Nadat de Russinnen in de vierde slagbeurt iets dichterbij kwamen, kreeg de Russische werpster last van controleproblemen. Tot twee keer toe gooide zij met een loopster op het derde honk een wilde worp, waardoor Oranje op een goedkope manier uit kon lopen naar een 6-1 voorsprong.

Overwinning nummer zes
In de zesde inning was het opnieuw Suka van Gurp die door kwam met loopsters op de honken. Ondertussen waren er al twee Nederlandse speelsters op de thuisplaat gesneuveld en had de slagploeg al flink wat kansen gemist om de wedstrijd definitief te beslissen. Op de honkslag van van Gurp scoorden Jessie van Aalst en Anne Blaauwgeers de 7-1 en 8-1 en daarmee was de eindstand in zes innings bereikt.

Op woensdag speelt het Koninkrijksteam om 13.30u tegen Spanje en om 20.45u tegen Tsjechië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017