Danny Arribas kwam dit seizoen uit in de Class A Advanced Florida State League.

Honkbal

Danny Arribas weg bij Pittsburgh Pirates

Danny Arribas weg bij Pittsburgh Pirates

Danny Arribas kwam dit seizoen uit in de Class A Advanced Florida State League.

Danny Arribas kwam dit seizoen uit in de Class A Advanced Florida State League.
Foto: © Bradenton Marauders

Na zeven seizoenen is er een einde gekomen aan het verblijf van Danny Arribas bij Pittsburgh Pirates. De overeenkomst met de 24-jarige honkballer, die in 2012 met het Koninkrijksteam deelnam aan het Europees kampioenschap, werd gisteren door de Amerikaanse proforganisatie ontbonden.

Arribas was dit seizoen begonnen bij Bradenton Marauders in de Class A Advanced Florida State League. Het was het hoogste niveau dat hij had bereikt sinds zijn profdebuut in 2011 in de Dominicaanse zomercompetitie. In dienst van de club uit Bradenton speelde Arribas 33 wedstrijden, waarin hij achttien honkslagen sloeg (.168) en veertien punten scoorde.

Zijn laatste wedstrijd speelde hij afgelopen zondag toen hij als rechtsvelder tweemaal vier wijd en één keer drie slag kreeg in de wedstrijd tegen Lakeland Flying Tigers. Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Dunedin Blue Jays kreeg Arribas gisteren te horen dat zijn overeenkomst met Pittsburgh Pirates was beëindigd. Na afloop van dit seizoen zou Arribas een free-agent worden.

All Star

In dienst van het Class A-team West Virginia Power speelde Arribas vorig jaar zijn beste seizoen. Hij kwam daarin tot een slaggemiddelde van .256 met elf homeruns en 49 binnengeslagen punten. De Nederlandse honkballer werd zowel in 2015 (New York-Pennsylvania League) als 2016 (South Atlantic League) geselecteerd voor de All Star Game. Na afloop van het seizoen 2014 werd hij bovendien uitgeroepen tot Post-Season All Star van de Rookie Appalachian League..

Afgelopen februari maakte Arribas tijdens Spring Training van Major League Baseball zijn debuut in de hoofdmacht van Pittsburgh Pirates. In het LECOM Park, ook de thuisbasis van Bradenton Marauders, scoorde hij één van de punten voor zijn ploeg in de met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Baltimore Orioles. In Nederland kwam Arribas eerder uit voor onder meer de Bixie Baseball Academy, Twins en PSV.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal