EK dames 2017

Koninkrijksteam blijft ook in tweede ronde ongeslagen

Koninkrijksteam blijft ook in tweede ronde ongeslagen

Team Kingdom of the Netherlands blijft ook in de tweede ronde ongeslagen
(Foto: Fred Versluis)

Door de regen van woensdag speelt Team Kingdom of the Netherlands vandaag opnieuw drie wedstrijden. De eerste tegenstander van de dag was Tsjechië, dat in de tweede ronde net als Oranje al gewonnen had van Rusland en Spanje. De Nederlandse slagploeg liet er geen gras over groeien en sloeg in de eerste twee slagploegen direct toe met zes punten en won uiteindelijk makkelijk.

In de eerste inning sloeg Jessie van Aalst met een driehonkslag Chantal Versluis over de thuisplaat voor het eerste punt. Van Aalst kon vervolgens makkelijk scoren op de vijfde driehonkslag van het toernooi voor Dinet Oosting, die op haar beurt de 3-0 scoorde toen Maxime van Dalen de bal diep in het linksveld sloeg voor een sacrifice fly.

Homeruns
Startend werpster Lindsey Meadows kwam alleen in de eerste inning in de problemen toen de Tsjechen openden met een tweehonkslag en een honkslag, maar zij kwam knap uit de inning zonder een punt toe te staan. In de daaropvolgende drie innings kwam zij niet meer in de problemen.

De slagploeg breidde de voorsprong verder uit, mede dankzij Britt Vonk en Karin Tuk, die beiden hun tweede homerun van het toernooi sloegen.

Na vijf innings stond er een 8-0 stand op het scorebord en werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd. Dankzij de derde overwinning in de tweede ronde gaat het Koninkrijksteam als groepswinnaar door naar de kwartfinale ronde, waarin vanmiddag om 14.00u Groot-Brittannië de tegenstander is. Om 20.45u volgt de wedstrijd tegen aartsrivaal en thuisland Italië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017