EK dames 2017

Koninkrijksteam laat langs Groot-Brittannië

Koninkrijksteam laat langs Groot-Brittannië

Chantal Versluis, Brenda Beers en Jessie van Aalst vieren de overwinning op Tsjechië van eerder vandaag.
(Foto: Fred Versluis)

Voor het eerst tijdens dit EK kreeg Team Kingdom of the Netherlands in de eerste wedstrijd uit de kwartfinaleronde flinke tegenstand voor de kiezen. Groot-Brittannië nam in de tweede inning een 3-0 voorsprong en maakte het Oranje erg lastig. Suka van Gurp bracht de stand met een 3-run homerun gelijk en in de vijfde inning nam het Koninkrijksteam definitief afstand en pakte zo haar negende overwinning op rij.

Een goed getimede hoge bal met de honken vol gaf de Britse ploeg in de tweede inning een 3-0 voorsprong. Midveldster Damishah Charles leek onder de bal te staan, maar met het wisselvallige weer komen er in Noord-Italië soms harde windvlagen langs. Een van die windvlagen nam deze hoog geslagen bal mee en zorgde ervoor dat Charles volledig uit positie was.

Slordig
In tweede helft van de inning kwam Suka van Gurp, na een korte regenpauze, aan slag met twee loopsters op de honken. Na een mislukte stootslag besloot zij het anders te pakken. De volgende pitch sloeg zij in het midveld over de hekken voor een 3-run homerun. Een inning later liep de score al uit naar 5-3, maar er slopen wat slordigheden in het spel van het Koninkrijksteam.

Een foutje, een aantal keer vier wijd en constante dreiging van de Britse slagploeg deden bondscoach Francisca besluiten zijn starter Elizabeth te vervangen door Ilona Andringa. Andringa kreeg in delen van drie innings steeds te maken met twee Britse honkloopsters en kon niet voorkomen dat Groot-Brittannië terugkwam tot 5-4.

Rally
In de vijfde inning nam Oranje definitief afstand van de Britten. Met volle honken sloeg Dinet Oosting twee teamgenoten over de thuisplaat met een tweehonkslag. Opofferingsslagen van Jessie van Aalst en Suka van Gurp zorgden ervoor dat Oranje uitliep naar 9-4.

In de zesde inning werd de voorsprong nog eens uitgebreid naar 11-4, dankzij een driehonkslag van Vonk en een RBI van Jessie van Aalst. Daarmee was de wedstrijd vanwege de mercy rule gelijk voorbij.

Vanavond staat de echte topper tussen het Koninkrijksteam en aartsrivaal Italië op het programma. De kans dat die om 20.45u begint lijkt klein, want er is vandaag al een stevige achterstand op het schema opgebouwd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017