Het U14-team Orange Lion bleef ongeslagen tijdens het SUMA PONY European Zone Championships.

EK U15 2017

Sterke nationale selectie voor EK U15

Sterke nationale selectie voor EK U15

Het U14-team Orange Lion bleef ongeslagen tijdens het SUMA PONY European Zone Championships.

Het U14-team Orange Lion bleef ongeslagen tijdens het SUMA PONY European Zone Championships.
Foto: © PONY European Zone/Jan Bagin

Elf spelers van het succesvolle Orange Lions zijn opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap voor spelers van vijftien jaar en jonger. Daarmee krijgt manager Eric de Bruin de beschikking over een sterke ploeg voor het aankomende EK. Het Europese toernooi wordt van maandag 17 tot en met zondag 23 juli gehouden in het Oostenrijkse Wiener Neustadt.

Het U14-team Orange Lions bleef afgelopen april in het Tsjechische Praag in zes wedstrijden ongeslagen tijdens de SUMA PONY European Zone Championships. Daarmee dwong de ploeg kwalificatie af voor de PONY League World Series, die in augustus in Washington worden gehouden. Nog niet eerder in de 66-jarige historie nam een Nederlands team deel aan deze World Series.

Van dat team zijn Danny Albinus, Jair van Borkulo, Nick Boxelaar, Gio de Graauw, Emile Haswell, Tyriq Kemp, Raydley Legito, Ayran Araya Lemaire, Vincent Mevissen en Derek Paesch en Jesse Velders nu opgenomen in de EK-selectie. Kemp is het jongste broertje van hoofdklassespelers Dwayne en Urving Kemp (Curaçao Neptunus).

Europese titel

Raydley Legito werd uitgeroepen tot MVP.

Raydley Legito werd uitgeroepen tot MVP.
Foto: © PONY European Zone/Jan Bagin

Het Nederlandse U15-team reist komende maand af naar Wiener Neustadt. Daar keert Oranje voor het eerst sinds 2014 terug op het Europees kampioenschap voor spelers van vijftien jaar en jonger. In dat jaar veroverde Oranje in het Duitse Paderborn zijn twaalfde Europese titel bij de cadetten. De 11-10 overwinning op Tsjechië in de finale betekende al het derde kampioenschap op rij voor Nederland. Op het EK in Oostenrijk is Nederland ingedeeld met gastheer Oostenrijk, Polen, Rusland en titelverdediger en drievoudig Europees kampioen Tsjechië.

Voor de selectie van manager Eric de Bruin en coaches Martijn Nijhoff, Marvin Bleij en Michael Duursma is Diamonds Amsterdam met maar liefst zeven spelers de hofleverancier. Kennemerland Rabbits, Rotterdam Unicorns en Scimitars leveren elk drie spelers. De twintig hoofdige selectie is samengesteld uit spelers van zes verschillende academies.

Meest Waardevolle Speler

Met Gio de Graauw en Raydley Legito heeft Oranje tijdens het EK de beschikking over de twee beste spelers tijdens de afgelopen PONY European Zone Championships. De Graauw werd tijdens dat toernooi uitgeroepen tot beste pitcher, nadat hij onder meer in de finale geen enkele honkslag en geen enkel punt toestond aan de tot dan toe ongeslagen Tsjechische ploeg. Legito ontving een persoonlijke onderscheiding als Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Hij kwam in Praag tot een slaggemiddelde van .750 met negen gescoorde punten, zeven binnengeslagen punten en zes gestolen honken.

Samen met jeugdinternationals Jelle Bing, Jair Borkulo, Nick Boxelaar, Emile Haswell, Tyriq Kemp en Chris Steward namen De Graauw en Legito vorig jaar nog deel aan het jeugdcamp tijdens de MLB Elite Academy in Regensburg (Duitsland).

Bekijk de volledige selectie

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2017