EK dames 2017

Koninkrijksteam verslaat Griekenland op weg naar halve finale

Koninkrijksteam verslaat Griekenland op weg naar halve finale

Damishah Charles was op dreef in de ochtendwedstrijd tegen Griekenland. Zij ging 3 uit 3 met 2 RBI.
(Foto: Fred Versluis)


Omdat de wedstrijd tegen Italië gisterenavond niet doorging, de wedstrijd zou pas na twaalven kunnen beginnen en dat is tegen de regels van de European Softball Federation (ESF), was de tweede wedstrijd in Groep X tegen Griekenland ook direct de laatste. Zowel het Koninkrijksteam als Italië had zich al geplaatst voor de halve finale en daarom besloot de organisatie het duel volledig uit het schema te schrappen. Griekenland werd vandaag voor de tweede keer tijdens dit toernooi met ruime cijfers verslagen in de opwarmer voor de halve finale van vanavond (20.45u).

Zoals zo vaak al tijdens dit Europese Kampioenschap nam Oranje al in de eerste slagbeurt de voorsprong. Honkslagen van outfielders Brenda Beers en Jessie van Aalst gaven het Koninkrijksteam loopsters op het eerste en derde honk en met haar tweehonkslag sloeg catcher Dinet Oosting het eerste punt binnen. Oosting en van Aalst konden vervolgens scoren op de eerste van tweehonkslagen van Virginie Anneveld in deze wedstrijd.

Mercy rule
In de vierde inning leek Griekenland er een wedstrijd van te maken toen derde honkvrouw Iliopoulos de bal in het linksveld over het hek sloeg voor een solo homerun. Het zou het enige punt zijn dat startend werpster Leonella Elizabeth op zou geven in haar vier innings. Zij gooide vier keer drie slag en de solo homerun was de enige honkslag die zij tegen kreeg. Elizabeth pakte haar vierde overwinning van het toernooi en verliet de wedstrijd met een 6-1 voorsprong, want in de gelijkmakende slagbeurt sloeg linksveldster Damishah Charles twee punten binnen met een honkslag en kreeg pinch-hitter Maxime van Dalen met de honken vol een vrije loop.

Rebecca Soumeru gooide in de vijfde inning drie slag en zag haar slagploeg de wedstrijd voortijdig beëindigen via de mercy rule. Het was de tiende wedstrijd van het toernooi voor het Koninkrijksteam en ook de tiende overwinning via de mercy rule. In de gelijkmakende vijfde slagbeurt was het opnieuw Damishah Charles die een punt binnensloeg. Suka van Gurp sloeg het achtste en laatste punt van de wedstrijd binnen met een honkslag in het linksveld en zo won Oranje in vijf innings van Griekenland op weg naar de halve finale tegen Italië, die vanavond om 20.45u wordt gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017