EK dames 2017

Wedstrijd tegen Italië gaat niet door

Wedstrijd tegen Italië gaat niet door

Het was een lange en vreemde dag voor Team Kingdom of the Netherlands op het EK in Bollate op donderdag. Al vroeg moest de eerste wedstrijd van de dag gespeeld worden in Caronno. Na de overwinning op Tsjechië kwam vrijwel direct de lastige wedstrijd tegen Groot-Brittannië, die ook gewonnen werd. Het wedstrijdschema had inmiddels al flink wat vertraging opgelopen en toen de wedstrijd tussen Rusland en Groot-Brittannië pas om 23.30u afgelopen was, besloot de organisatie om de wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Italië uit het schema te verwijderen.

Ondertussen hadden beide teams en hun fans al uren langs de kant zitten wachten, maar omdat Groot-Brittannië van Rusland won, was al duidelijk dat Italië en het Koninkrijksteam op de eerste en tweede plaats zouden eindigen. De enige vraag die vanavond nog beantwoord zou moeten worden was in welke volgorde dit zou gebeuren. De ESF heeft in de regels opgenomen dat er na 24.00u geen nieuwe wedstrijd meer begonnen mag worden. Daarom werd besloten dat de wedstrijd volledig uit het schema verwijderd zou worden en dat er via een coin flip bepaald zou worden wie er eerste in groep X zou worden.

Ongeslagen
In de toss behield bondscoach Juni Francisca de ongeslagen status van zijn team. Hij won de coin flip en daarmee de eerste plaats en koos ervoor om vrijdagavond om 20.45u uit te spelen in de halve finale tegen Italië. Om 11.15u zal het Koninkrijksteam waarschijnlijk nog wel aan moeten treden tegen Griekenland, omdat die nog wel kans maken op een plaats bij de top vier en zo via de backdoor ook nog uitzicht zouden kunnen houden op de finale.

De beslissing om de wedstrijd eruit te gooien, werd door de aanwezige fans – die al uren hadden zitten wachten op deze topper – met boegeroep ontvangen. Dat de organisatie besloot om alleen fans die na 21.00u een ticket hadden gekocht te vergoeden, terwijl de wedstrijd voor 20.45u gepland stond, hielp daarbij ook niet mee.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017