EK dames 2017

Ginger de Weert startend werpster in EK Finale

Ginger de Weert startend werpster in EK Finale

Ginger de Weert start de finale van het EK voor Team Kingdom of the Netherlands
(Foto: Fred Versluis)

Om 18.00u vanavond start Ginger de Weert voor Team Kingdom of the Netherlands als pitcher tegen Italië. Voor de Weert, die al sinds 2009 deel uitmaakt van het Koninkrijksteam, is het haar vierde start van het toernooi. Tot nu toe heeft zij een ERA van 0.84 met 12 strikeouts in 8.1 innings.

Met Italië krijgt de Weert de tegenstander waarop zij gehoopt had: “Ik hoop op Italië in de finale. Dan krijg je gegarandeerd een goede wedstrijd die tot het einde spannend is.” Is het misschien ook omdat er nu revanche genomen kan worden voor de verloren finale van 2015 in eigen huis? “Nee, we zijn vooral gebrand om te laten zien hoe goed we zijn. Als we ze dan een koekje van eigen deeg kunnen geven zou dat natuurlijk fantastisch zijn.”

Progressie
“We streven naar progressie ten opzichte van onszelf op de voorgaande dagen. Als wij onszelf blijven verbeteren, is elke tegenstander te verslaan.” Dat de Italianen te verslaan zijn, bleek gisteren toen er in de halve finale met 1-0 werd gewonnen dankzij de no-hitter van Lindsey Meadows.

“Lindsey is een geweldige speelster, die heel veel ervaring en gekte in het team brengt! Haar no-hitter van gisteren zegt genoeg over waar zij toe is staat is. Maar een-no hitter gooi je niet alleen. Daar is een team voor nodig. Geloof en vertrouwen in elkaar hebben staat bij ons voorop en stralen we naar mijn mening ook uit!”

Ervaring
Naast Meadows is natuurlijk ook Rebecca Soumeru een van de ervaren krachten in de pitching rotatie. En laat Soumeru nu een van de Weert’s jeugdidolen zijn: “Ik heb vroeger altijd opgekeken naar Beck die overigens nu naast teamgenoot en roomie ook een heel goed vriendinnetje is. Ik kan me nog een EK jong oranje herinneren in Italië waar ik Beck op tv zag gooien bij een Italiaans team. Dat wilde ik ook allemaal doen!”

Als haar eigen mooiste ervaringen bij het Koninkrijksteam noemt Ginger uiteraard de historische vierde plaats op het WK van vorig jaar, maar ook het EK van 2013 waar het team in Praag ongeslagen kampioen werd. Die prestatie kan vanavond geëvenaard worden, maar dan moet er eerst gewonnen worden van Italië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017