EK dames 2017

Koninkrijksteam ongeslagen Europees Kampioen!

Koninkrijksteam ongeslagen Europees Kampioen!

TEAM KINGDOM OF THE NETHERLANDS ONGESLAGEN EUROPEES KAMPIOEN!

Met een 7-1 overwinning op Italie in de finale van het Europees Kampioenschap Softbal heeft Team Kingdom of the Netherlands de Europese titel weer teruggebracht naar Nederland. Een vroege voorsprong, een verre homerun van Britt Vonk en ijzersterke pitching van Ginger de Weert en Rebecca Soumeru was het al snel duidelijk dat het Koninkrijksteam in deze wedstrijd verreweg de sterkste was.

Na een goede eerste inning van Ginger de Weert, de startende werpster voor het Koninkrijksteam, sloeg de Nederlandse slagploeg direct toe. Greta Cecchetti, die Oranje op vrijdagavond nog in 7 innings op één punt hield, kon niet voorkomen dat het Koninkrijksteam een vroege 3-0 voorsprong nam. Britt Vonk kreeg vier wijdballen op rij, Chantal Versluis sloeg een honkslag naar het linksveld en Jessie van Aalst legde een opofferingsstootslag neer, die niet goed verwerkt kon worden door het Italiaanse infield.

Snelle wissel
Met nul uit stonden daarom de honken vol. Dinet Oosting sloeg vervolgens met een honkslag haar zestiende punt van het toernooi binnen en zette Oranje op een 1-0 voorsprong. Virginie Anneveld bracht het volgende punt binnen toen zij vier wijd kreeg. Dit betekende een zeer vroeg einde van de wedstrijd voor de beste Italiaanse werpster Cecchetti. Haar vervangster begon eveneens met vier wijd en zo stond er binnen de kortste keren een 3-0 voorsprong op het scorebord.

In de tweede inning scoorde Britt Vonk het vierde Nederlandse punt. Zij sloeg een honkslag en kon vervolgens scoren op de honkslag van Jessie van Aalst. Italië deed in de derde inning wat terug. Met één uit werd de Weert vervangen door Rebecca Soumeru, die begon met vier wijd en daarna een tweehonkslag tegen kreeg: 4-1.

Europees kampioen
Oranje antwoordde direct in de vorm van een two-run homerun van Britt Vonk, die ver over het hek in het rechtsveld de Italiaanse avond in vloog. In de vijfde inning voegde pinch-hitter Damishah Charles er met een honkslag nog een zevende punt aan toe. Rebecca Soumeru herstelde snel van haar mindere eerste twee slagvrouwen en gooide de volledige wedstrijd uit. De werpster van Sparks Haarlem gooide in 4.2 innings vijf keer drie slag en kwam niet meer in de problemen. Zij pakte in deze finale de overwinning, haar tweede van het toernooi.

Met twee uit in de zevende inning sloeg Gasparotto een hoge bal naar het rechtsveld, die door Jessie van Aalst werd gevangen voor de laatste uit van de wedstrijd. Met twaalf overwinningen in twaalf wedstrijden is het Koninkrijksteam voor de tweede keer in de laatste drie edities ongeslagen Europees kampioen geworden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017