EK dames 2017

Lindsey Meadows gooit Koninkrijksteam naar EK finale

Lindsey Meadows gooit Koninkrijksteam naar EK finale

De no-hitter van Meadows en de plek in de finale worden gevierd door Team Kingdom of the Netherlands
(Foto: Fred Versluis)

Met een no-hitter heeft werpster Lindsey Meadows-Oosterveld Team Kingdom of the Netherlands een plaats in de finale van het Europees Kampioenschap Softbal bezorgd. In zeven ijzersterke innings stond Meadows alleen honkloopsters toe via één walk, één geraakt werper en één veldfout. Met twee uit in de zevende inning, een 1-0 voorsprong en een loopster op het derde honk had een Italiaanse honkslag de gelijkmaker betekend, maar Meadows schakelde designated player Ricchi uit met een grondbal naar derde honkvrouw Virginie Anneveld.

Al snel werd duidelijk dat beide werpsters in deze wedstrijd de bovenliggende hand zouden hebben over de slagploegen. Meadows begon met drie perfecte innings, terwijl haar Italiaanse collega Greta Cecchetti vrijwel de gehele wedstrijd domineerde en alleen in de derde inning in de problemen kwam. In die inning sloegen Karin Tuk en Brenda Beers beiden een honkslag om de inning te openen. Britt Vonk werd in de rug geraakt, zodat de honken vol liepen. Na een lange slagbeurt raakte Cecchetti ook Chantal Versluis met een worp, waarmee het Koninkrijksteam een 1-0 voorsprong nam.

Donker
Cecchetti kwam zeer knap met drie achtereenvolgende strikeouts uit de inning en zou in de rest van de wedstrijd geen honkslag meer tegen krijgen. De pitchers waren op vrijdagavond zo ontzettend goed dat er in het restant van de wedstrijd geen enkele honkslag meer geslagen werd. Het meest opvallende moment van de wedstrijd kwam in de zesde inning toen de lichten in het stadion van Bollate opeens uitvielen. De stoppen waren doorgeslagen en de wedstrijd heeft bijna drie kwartier stilgelegen. In die periode vermaakten de speelsters van het Koninkrijksteam het publiek met het zingen van liedjes en de bijbehorende dansjes.

De focus was snel terug toen de lichten weer aangingen rond middernacht en de laatste anderhalve inning vloog voorbij. In de zevende inning werd het nog wel spannend toen Italië via een Nederlandse veldfout een honkloopster kreeg. Een opofferingsstootslag en een grondbal naar het tweede honk brachten deze loopster met twee uit naar het derde honk, maar een grondbal naar derde honkvrouw Anneveld zou de laatste nul worden en zo won het Koninkrijksteam met 1-0 dankzij de no-hitter van Lindsey Meadows-Oosterveld.

Finale
Het was de tweede no-hitter van het toernooi voor Oranje. Eerder in het toernooi gooiden Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru een gecombineerde no-hitter tegen Rusland op woensdag. Met de winst op Italië plaatste het Koninkrijksteam zich voor de finale. De Italiaanse ploeg maakt ook nog kans op die finale, maar zal dan morgenmiddag eerst moeten afrekenen met Groot-Brittannië in de backdoor finale.

De finale wordt op zaterdagavond om 18.00u gespeeld in Bollate. Voor de Nederlandse fans die nog thuis zitten: deze wedstrijd wordt live uitgezonden via een live stream op www.playo.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017