Het Nederlands Koninkrijksteam liet vanavond in de laatste inning de winst uit handen glippen.

Honkbal

Valse start voor Oranje op WPT

Valse start voor Oranje op WPT

Het Nederlands Koninkrijksteam liet vanavond in de laatste inning de winst uit handen glippen.

Het Nederlands Koninkrijksteam liet vanavond in de laatste inning de winst uit handen glippen.
Foto: © Rob Jelsma

Team Kingdom of the Netherlands is de 16e editie van het World Port Tournament in Rotterdam begonnen met een 1-2 verlies tegen Chinese Taipei. In het Neptunus Familiestadion leek een vroeg punt van Chris Garia voldoende voor de winst, maar de Aziaten gingen uiteindelijk met de winst aan de haal door twee keer te scoren in de laatste inning.

Waar in de verjongde selectie van manager Sidney de Jong en fieldmanager Steve Janssen al enkele verrassende namen tevoorschijn kwamen, begon Team Kingdom de wedstrijd ook daadwerkelijk met drie debutanten. Rachid Engelhardt, Rowan van Hoek (beiden HCAW) en Bram Grooten (De Glaskoning Twins) kregen de kans om zich te bewijzen voor een groot publiek.

Echter zou de wedstrijd niet verlopen zoals het publiek gehoopt had en konden naast de debutanten ook ervaren krachten als Stijn van der Meer, Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt geen potten breken. Met in totaal slechts drie honkslagen aan Nederlandse kant werden de bezoekers vandaag nog niet verwend.

Toch leek het er heel lang naar uit te zien dat het ene gescoorde punt van Garia voldoende was voor de overwinning. De midvelder had in de eerste inning weten te scoren op een wilde worp, nadat hij door een fout van het infield op het honk was gekomen.

Beslissing
Dat die 1-0 voorsprong op het scorebord stond, was te danken aan een prima en foutloos spelend Nederlands veld. Na het goede pitchen van Diegomar Markwell (zeven innings) en later Berry van Driel, leek Oranje op weg naar een minimale overwinning. In de negende inning echter begon Chinese Taipei bloed te ruiken op het werpen van closer Loek van Mil. Drie honkslagen, een doorgeschoten bal en een vrije loop later, was de Nederlandse voorsprong verdwenen als sneeuw voor de zon en was er nog maar één inning om iets te doen aan deze achterstand. Dit resulteerde helaas in drie snelle nullen.

Morgen een nieuwe kans om te winnen, om 13:30 tegen Curaçao, dat eerder vandaag met 2-3 verloor van Cuba.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal