Stijn van der Meer scoort voor het Koninkrijksteam in de elfde inning.

Honkbal

Oranje in geweldige verlenging naar eerste winst

Oranje in geweldige verlenging naar eerste winst

Stijn van der Meer scoort voor het Koninkrijksteam in de elfde inning.

Stijn van der Meer scoort voor het Koninkrijksteam in de elfde inning.
Foto: © Rob Jelsma

In een knotsgekke wedstrijd heeft Team Kingdom of the Netherlands zojuist zijn eerste overwinning gepakt tijdens het World Port Tournament. Na bijna vier uur en uiteindelijk 13 innings in een zonnig Neptunus Familiestadion, is de wedstrijd geeïndigd in een 7-10 overwinning op Curaçao.

Na het teleurstellende 1-2 verlies tegen Chinese Taipei gisteren, werd er vandaag meer verwacht van de mannen van Sidney de Jong en Steve Janssen. Het in grote getalen toegestroomde publiek moest echter wachten tot de achtste inning voordat er gejuicht kon worden voor Oranje.

Feest in het Neptunus Familiestadion tijdens Dia di Bandera.

Feest in het Neptunus Familiestadion tijdens Dia di Bandera.
Foto: © Rob Jelsma

Op dat moment stond het 0-2 voor Curaçao, dat in de derde inning tegen een verder goed gooiende Rob Cordemans (8 innings) op voorsprong wat gekomen. Het was Reangelo Beaumont die na zijn tweehonkslag kon scoren op een hit van de sterk spelende Shurendell Mujica (3 uit 5). Even later kon ook catcher Dennis Gustina scoren, na een klap van aangewezen slagman Denzel Richardson.

Tot de achtste inning leek de wedstrijd veel op die van gisteren, met weliswaar goed en foutloos veldspel, maar aanvallend teleustellend, met een gebrek aan honkslagen. Gelukkig zou daar snel verandering in komen. Nadat debutant Max Draijer (Hoofddorp Pioniers) met een honkslag, Bram Grooten met een vrije loop en Chris Garia door geraakt werper voor volle honken zorgden, sloeg Stijn van der Meer een honkslag waarop Draijer kon scoren. Vervolgens kon Grooten de gelijkmaker scoren na vier wijd voor Dwayne Kemp.

Verlenging
Nadat beide teams in de negende inning niet meer tot score konden komen, was het tijd voor de verlenging. Doordat Kenimar Martina bij Curaçao en Kevin Kelly bij Oranje de deur goed dichthielden, werd er ook in de tiende inning niet gescoord. Daarna zou het publiek krijgen waar het voor gekomen was: vermaak.

In de 11e inning was het eerst Dudley Leonora die met een hit zijn teamgenoten Van der Meer en Garia binnen sloeg. Vervolgens was het de beurt aan Curaçao, waar Edinho Meyer met een driehonkslag Raywendley van Gurp en Mujica thuis bracht op het gooien van Mike Bolsenbroek, die Kelly had vervangen, en daarmee stand op 4-4 zette.

Nick Urbanus probeert de aanstormende Raywendley van Gurp uit te tikken.

Nick Urbanus probeert de aanstormende Raywendley van Gurp uit te tikken.
Foto: © Rob Jelsma

Ook in de 12e zou het publiek zich niet vervelen. Nu was het Garia met een triple, die daarmee jonkies Grooten en Rowan van Hoek (HCAW) liet scoren. Alsof het afgesproken was scoorde Curaçao deze inning ook tweemaal, waardoor een 6-6 stand en 13e inning een feit was.

Die 13e inning zou uiteindelijk de beslissing betekenen. Na hits van Kemp en van Hoek en een foute aangooi op een klap van Nick Urbanus konden er maar liefst vier lopers over de thuisplaat komen, een voor Curaçao onoverbrugbare kloof. Zij zouden op het closen van Berry van Driel nog éénmaal scoren, wat niet genoeg was voor een overwinning.
Eindstand bij deze geweldige honkbalpot: 7-10 voor Oranje.

Morgen een vrije dag voor Team Kingdom. Dinsdagavond om 19.00 uur de kraker tegen Cuba!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal