Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Honkbal

Jansen en Schoop in MLB All Star Game

Jansen en Schoop in MLB All Star Game

Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Internationals Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers) en Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) mogen volgende week in Miami hun opwachting maken tijdens de jaarlijkse All Star Game van Major League Baseball. Voor Jansen wordt het zijn tweede deelname op rij, terwijl Schoop zijn debuut maakt in de sterrenselectie van de National League.

Voor het tweede jaar op rij krijgt het Nederlands Koninkrijk in ieder geval twee spelers in de All Star Game van Major League Baseball. Gisteravond werden de selecties voor de teams uit de American en de National League gepresenteerd. Jansen maakt als reliever deel uit van het team uit de National League, terwijl Schoop één van de tweede honkmannen wordt voor de American League. De 88e editie van de All Star Game wordt dinsdag 11 juli gespeeld in het Marlins Park in Miami.

De 25-jarige Schoop maakt zijn debuut in de All Star Game en treedt daarmee in de voetsporen van vijfvoudig deelnemer Andruw Jones, Jair Jurrjens (2011), Kenley Jansen en Xander Bogaerts (2016) als vijfde speler uit het Nederlands Koninkrijk die is geselecteerd voor de All Star Game. Schoop kwam dit seizoen in 79 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .293. De tweede honkman leidt Baltimore Orioles in aantal homeruns (16), tweehonkslagen (23) en binnengeslagen punten (51). Zijn slugging percentage (.538) is de beste voor een tweede honkman in de American League.

Aangevuld

De selectie van hoofdcoach Terry Francona (Cleveland Indians) kan mogelijk nog worden aangevuld met een extra speler uit het Nederlands Koninkrijk. De laatste positie uit het team wordt de komende dagen bepaald door de fans. Zij kunnen tot en met donderdag nog kiezen uit vijf spelers, waaronder de Arubaan Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en de Curaçaose korte stop Didi Gregorius (New York Yankees). De andere drie kandidaten zijn korte stop Elvis Andrus (Texas Rangers), derde honkman Mike Moustakas (Kansas City Royals) en eerste honkman Logan Morrison (Tampa Bay Devil Rays). Bogaerts debuteerde vorig jaar tijdens de All Star Game. Voor Gregorius zou het zijn eerste selectie zijn.

De 29-jarige Jansen keert voor het tweede jaar op rij terug in de All Star Game. Zijn selectie voor het team uit de National League volgt nadat hij het record had verbroken van meeste strikeouts zonder een vrije loop sinds de start van het seizoen. In 32 wedstrijden gooide Jansen al 53 keer drie slag en nog maar slechts één keer vier wijd. In 34 innings stond hij bovendien niet meer dan zeventien honkslagen en drie verdienden punten toe (0.79). Jansen boekte dit seizoen tot dusver achttien saves.

Bonus

In tegenstelling tot vorige edities wordt er tijdens de All Star Game niet langer meer gespeeld om het thuisvoordeel tijdens de World Series. Voor elke speler van het winnende team wacht wel een bonus van $ 20.000. De 88e editie van de All Star Game wordt voorafgegaan door de jaarlijkse Futures Game op zondag 9 juli en de Homerun Derby op maandag 10 juli. In zijn eigen Marlins Park verdedigt Miami Marlins-speler Giancarlo Stanton zijn titel.

Uit de selectie van de American League maken de momenteel geblesseerde Mike Trout, Chris Sale en Craig Kimbrel voor de zesde keer deel uit van de All Star Game, terwijl vijftien andere spelers hun debuut kunnen maken. De National League van hoofdcoach Joe Maddon (Chicago Cubs) heeft dit jaar acht debutanten, maar ook de meest ervaren speler. Catcher Yadier Molina (St. Louis Cardinals) begint volgende week aan zijn achtste All Star Game.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal