Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.

Honkbal

Roger Bernadina in KBO All Star Game

Roger Bernadina in KBO All Star Game

Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.

Roger Bernadina aan slag voor Kia Tigers.
Foto: © KIA Tigers

Roger Bernadina maakt volgende week zaterdag zijn debuut tijdens de All Star Game van de Korea Baseball Organisations (KBO). Bernadina werd als één van de drie buitenvelders gekozen voor de Nanum All Stars. De All Star Game wordt op 15 juli gehouden in het Samsung Lions Park in Daegu. Nog niet eerder speelde een honkballer uit het Nederlands Koninkrijk in de Zuid-Koreaanse All Star Game.

De twaalf startende spelers voor de All Star Game van de Zuid-Koreaanse profcompetitie werden vandaag door de Korea Baseball Organisation gepresenteerd. Die wedstrijd wordt gespeeld tussen de Dream All Stars en de Nanum All Stars.

De Dream All Stars is samengesteld uit spelers van Doosan Bears, Samsung Lions, SK Wyverns, Lotte Giants en KT Wiz. Voor de Nanum All Stars, vorig jaar met 8-4 nog de winnaar, kwamen spelers in aanmerking van NC Dinos, Nexen Heroes, Hanwha Eagles, Kia Tigers en LG Twins. In totaal waren er 120 kandidaten voor de All Star Game, waarvan vijftien voor de positie van buitenvelder voor de Nanum All Stars.

Meest gekozen

De meest populaire All Star is Choi Hyung-Woo, die als eerste speler in de KBO een contract tekende van minimaal 8,7 miljoen Amerikaanse dollars. De buitenvelder van Kia Tigers leidt de competitie in binnengeslagen punten (69) en heeft momenteel een slaggemiddelde van maar liefst .366 met achttien homeruns. Choi kon voor zijn selectie voor de Nanum All Stars rekenen op 1,18 miljoen stemmen van het publiek. Zijn ploeggenoot Bernadina kreeg de afgelopen weken 849.316 stemmen van het publiek en verdiende daarmee eveneens een plaats in de startende line-up.

Kia Tigers heeft in totaal acht spelers in startopstelling van de de All Star Game en is daarmee de hofleverancier voor de Nanum All Stars. Later in deze week kiezen managers Kim Tae-hyung (Doosan Bears) en Kim Kyung-moon (NC Dinos) elk nog twaalf extra spelers voor respectievelijk de Dream All Stars en de Nanum All Stars.

Klassement

Bernadina is bezig aan zijn eerste profseizoen in Zuid-Korea. In zijn eerste 75 wedstrijden kwam de honkballer uit Den Haag tot 94 honkslagen (.310). Bernadina leidt de KBO in aantal gescoorde punten (69) en is de nummer vijf in binnengeslagen punten (57). Tegen LG Twins speelde Bernadina gisteren zijn elfde wedstrijd van het seizoen waarin hij minimaal drie honkslagen produceerde. Bovendien sloeg hij zijn dertiende homerun in de Zuid-Koreaanse profcompetitie.

Met Kia Tigers staat Bernadina momenteel op een eerste plaats in het klassement. Bernadina, die tussen 2008 en 2014 zeven seizoenen speelde in de Major League, is de eerste honkballer uit het Nederlands Koninkrijk die is geselecteerd voor de KBO All Star Game.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal