Honkbal

Sterk Oranje wint ook van Cuba

Sterk Oranje wint ook van Cuba

Team Kingdom of the Netherlands won met 6-1 van Cuba en pakte daarmee de tweede winstpartij
Foto: Julia Pelealu

In de 51e onderlinge ontmoeting tegen Cuba heeft Team Kingdom of the Netherlands zojuist zijn tweede overwinning op het WPT behaald. Met goed slagwerk, een wederom foutloos veld en ijzersterke Lars Huijer op de heuvel, is ‘de Klassieker’ met 6-1 in Nederlands voordeel beslist.

Het was weer een schitterend affiche. Een heerlijk zonnetje, goedgevuld stadion en een nog ongeslagen Cuba, dat tijdens de World Baseball Classics door Oranje met 14-1 van het veld was geveegd, tegen een verjongd Nederlands Team, met Max Draijer, Rachid Engelhardt en debutant Nick Peels (Twins) in de basis. Vanaf de eerste inning zou de wedstrijd geen moment vervelen.

Direct in de eerste slagbeurt wist Oranje te scoren, toen Stijn van der Meer (met vier wijd op het honk gekomen) over de thuisplaat werd geslagen door een verre tweehonkslag van catcher Gianison Boekhoudt. In diezelfde eerste inning zou Cuba meteen gelijk maken op het gooien van Huijer. Dat zou overigens het enige moment zijn dat Huijer in de problemen kwam, want hij gooide verder prima (5-1-6). Aan Nederlandse zijde zou er wel nog flink gerammeld worden met de knuppels.

Nadat er in de tweede inning niet gescoord werd, was het debutant Peels die eerst een honkslag sloeg en vervolgens door wederom een goede klap van Boekhoudt kon scoren. Boekhoudt, die vandaag belangrijk was door vier keer op de honken te komen. In de twee innings daarna werd de voorsprong uitgebreid naar een veilige marge, toen Nick Urbanus, Dwayne Kemp en Boekhoudt konden scoren na onder andere twee honkslagen van de jonge Draijer. Uiteindelijk zou er nog éénmaal gescoord worden. Het was midvelder Chris Garia die de 6-1 eindstand op het scorebord bracht, na een klap van Kemp.

Verder opvallend vanavond was opnieuw een foutloos Team Kingdom (het hele toernooi al) en het debuut van pitcher Jerremyh Angela (UVV) en infielder Kendrick Delima (Orioles). Closers Angela en Kevin Heijstek gooiden beiden één inning en zouden niet in de problemen raken. Door deze overwinning speelt Team Kingdom in ieder geval donderdag om 19:00. Morgenavond weer een geweldige pot, om 19:00 tegen Japan!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal