Zo vol mogen de tribunes helaas nog niet zijn, maar er is weer publiek welkom in de Hoofdklasse, de komende weken.

Honkbal

Late comeback niet voldoende voor winst op Japan

Late comeback niet voldoende voor winst op Japan

Weer volop gezelligheid in het Neptunus Familiestadion

Weer volop gezelligheid in het Neptunus Familiestadion
Foto: © Julia Pelealu

Team Kingdom of the Netherlands heeft vanavond in zijn vierde wedstrijd op het World Port Tournament met 3-7 verloren van Japan. Een goede laatste inning bleek niet voldoende om een op het oog kansloze achterstand goed te maken. Met winst had Oranje de eerste ronde af kunnen sluiten op de eerste plaats, maar door de nederlaag start het Koninkrijksteam nu achter Cuba, Japan en Taiwan als nummer vier aan de tweede ronde.

De 46e confrontatie tussen Team Kingdom en Japan begon gelijkopgaand. Met debutant Kaj Timmersmans (HCAW) op de heuvel van Oranje, was het een vrij tamme wedstrijd waarin beide teams niet tot scoren kwamen. Het was Japan dat de score zou openen. Door een tweehonkslag kwamen de Aziaten op een 2-0 voorsprong. In de tussentijd was het voor Oranje alleen Stijn van der Meer die met twee honkslagen het eerste honk zou bereiken.

In de zesde inning lostte Jim Ploeger zijn teamgenoot bij HCAW af op het heuvel met op dat moment twee honklopers. Ploeger kon de Aziatische slagploeg echter niet bedwingen en kreeg diezelfde vijfde slagbeurt drie punten tegen, waardoor Team Kingdom tegen een 5-0 achterstand aankeek.

Comeback

Op het pitchen van Kevin Kelly (Curaçao Neptunus) zou Japan in de daaropvolgende inning nog tweemaal scoren, mede door fouten van zijn veld. Dat was een unicum, juist omdat de mannen van Sidney de Jong en Steve Janssen tot deze wedstrijd verdedigend nog foutloos hadden gespeeld.

Bij het aanbreken van de negende inning keek Oranje tegen een kansloze 7-0 achterstand aan. Op het gooien van pitcher Kosuke Fukishima leek er toch gif vrij te komen bij de Nederlandse slagploeg. Na hits van Max Draijer en Dudley Leonora en enkele vrije lopen, was er alsnog hoop te zijn op een overwinning. Het was Dwayne Kemp die de wedstrijd weer spannend leek te maken, maar zijn verre klap belandde op foutgebied. De beslissende klap zou uitblijven en daardoor bleef de stand van 3-7 in het voordeel van Japan op het scorebord staan.

Tweede ronde

Cuba profiteerde van de Japanse winst. Daardoor eindigen de Cubaanse honkballers na de eerste ronde op de eerste plaats. Als nummer vier uit het klassement speelt Oranje morgenavond zijn eerste wedstrijd uit de tweede ronde tegen nummer drie Chinese Taipei. De eerdere confrontatie tussen beide teams tijdens deze editie van het World Port Tournament ging op zaterdag met 1-2 verloren, na twee Taiwanese punten in de negende inning. Bij winst morgen tegen Taiwan speelt Oranje vrijdag om een plek in de finale!

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal