Honkbal

Jurickson Profar terug bij de Texas Rangers

Jurickson Profar terug bij de Texas Rangers

Jurickson Profar in actie voor Team Kingdom of the Netherlands in de oefenwedstrijd tegen de Arizona Diamondbacks
(Foto: Phrake Photography)

De Texas Rangers hebben Jurickson Profar gisteren wederom opgeroepen naar de hoofdmacht. Korte stop Elvis Andrus kreeg vaderschapsverlof en dat zorgde ervoor dat Profar voor de derde keer dit seizoen de kans krijgt op het allerhoogste niveau. In zijn eerste wedstrijd greep hij direct zijn kans. Als startende korte stop sloeg Profar twee honkslagen in drie beurten, waaronder een two-run double.

In de wedstrijd tegen de Boston Red Sox sloeg Profar in zijn eerste slagbeurt een grondbal naar eerste honkman en oud-teamgenoot Mitch Moreland. Zijn tweede slagbeurt was een opofferingsstootslag, waarna hij dankzij een fout van pitcher Doug Fister op het honk kwam. Op een honkslag van Carlos Gomez scoorde hij het zesde punt van de wedstrijd voor de Texanen.

Hits
In de vijfde inning sloeg hij zijn eerste honkslag van de wedstrijd, een harde tweehonkslag naar het rechtsmidveld op het werpen van lefty Robby Scott. Op de tweehonkslag van Profar konden Adrian Beltre en Roughned Odor het zevende en achtste punt voor de Rangers scoren. In de zevende inning moest switch-hitter Profar weer aan de linkerkant van de thuisplaat plaatsnemen en sloeg hij op het werpen van Heath Hembree ook met links een tweehonkslag. Zo eindigde Profar de wedstrijd met twee doubles, één run en twee binnengeslagen punten.

All-Star Game
In het vervolg van de wedstrijd wisten de Rangers en Profar niet meer te scoren. De Boston Red Sox deden dat wel. Arubaanse korte stop Xander Bogaerts sloeg zijn zesde homerun van het seizoen en nam daarmee ploeggenoot Devin Marrero mee over de thuisplaat. De Texas Rangers verlsoegen de Boston Red Sox met 8-2. Slecht nieuws dus voor Bogaerts, die overigens nog wel kans maakt op de All-Star Game. Kenley Jansen en Jonathan Schoop zijn al geselecteerd, maar ook Bogaerts en Didi Gregorius maken nog kans op een plekje in de All-Star Game via de Final Vote. In deze stemming, die tot 22.00u Nederlandse tijd duurt, staat op dit moment Royals derde honkman Mike Moustakas bovenaan voor Bogaerts en Gregorius. Stemmen dus! Dat kan via deze link.

Ook Andrelton Simmons maakt overigens nog kans op selectie voor de All-Star Game. Hij was in eerste instantie niet geselecteerd, maar zijn teamgenoot Mike Trout is geblesseerd en kan niet meedoen. Omdat elk team minimaal één speler af moet vaardigen, bestaat de kans dat Simmons alsnog naar Miami af mag reizen voor de All-Star Game die daar dinsdag gespeeld wordt. Simmons is van de overige Angels op papier de meest All-Star Game-waardige speler.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal