EK dames 2017

Koninkrijksteam wordt vrijdag gehuldigd in Rotterdam

Koninkrijksteam wordt vrijdag gehuldigd in Rotterdam

Op vrijdagavond wordt Team Kingdom of the Netherlands gehuldigd tijdens het World Port Tournament (honkbal) in Rotterdam
(Foto: Fred Versluis)

Afgelopen zaterdag haalde Team Kingdom of the Netherlands in Bollate met een overtuigende zege op aartsrivaal Italië voor de vierde keer in de laatste vijf edities van het EK Softbal ongeslagen de Europese titel binnen. Op vrijdagavond worden zij hiervoor tijdens het World Port Tournament gehuldigd.

In Italië won het Koninkrijksteam tussen 25 juni en 1 juli al haar wedstrijden met als absolute hoogtepunten de halve finale en finale tegen Italië. In de halve finale versloeg Oranje de sterke Italiaanse werpster Greta Cecchetti, dankzij de nog sterkere Lindsey Meadows-Oosterveld, die een no-hitter gooide!

Kampioen
Diezelfde Cecchetti zorgde ervoor dat Italië alsnog via de backdoor de finale haalde, maar voor haar bleek een derde topduel binnen 24 uur te veel en al vroeg in de finale nam het Koninkrijksteam een 3-0 voorsprong, mede dankzij de RBI single van Dinet Oosting.

Via de mega homerun van Britt Vonk werd de voorsprong later in de wedstrijd nog verder uitgebreid en op het werpen van Ginger de Weert en Rebecca Soumeru kwam deze voorsprong geen moment in gevaar. Soumeru had de eer om de wedstrijd af te sluiten voor het Koninkrijksteam en deed dat met behulp van rechtsveldster Jessie van Aalst, die de laatste nul maakte met een vangbal.

Huldiging
Op zondagavond kwam het team terug in Amsterdam en op vrijdagavond wordt Oranje gehuldigd in het Neptunus Familiestadion voor aanvang van de avondwedstrijd van het World Port Tournament. Zorg dus dat je een kaartje koopt en iets eerder aanwezig bent om de dames van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch te huldigen!

De huldiging start om 18.45u en als de mannen van het Koninkrijksteam vanavond winnen, spelen zij een kwartier later tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Cuba en Japan die op moment van schrijven in Rotterdam gespeeld wordt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017