Internationals Kalian Sams (links) en Dashenko Ricardo zijn geselecteerd voor de All-Star Game van de Can-Am League en American Association.

Honkbal

Ricardo vs Sams in All Star Game

Ricardo vs Sams in All Star Game

Internationals Kalian Sams (links) en Dashenko Ricardo zijn geselecteerd voor de All-Star Game van de Can-Am League en American Association.

Internationals Kalian Sams (links) en Dashenko Ricardo zijn geselecteerd voor de gezamenlijke All-Star Game van de Can-Am League en American Association.
Foto: © Henk Seppen

De Can-Am League/American Association All-Star Game brengt op dinsdag 25 juli internationals Dashenko Ricardo (Lincoln Saltdogs) en Kalian Sams (Quebec Capitales) tegenover elkaar. Het tweetal is geselecteerd voor de All Star-selecties van respectievelijk de American Association en de Can-Am League, twee van de onafhankelijke Amerikaanse profcompetities. De All Star Game wordt gespeeld in het RCGT Park in Ottawa (Ontario).

De All Stars uit de American Association bestaan dit jaar voornamelijk uit spelers van Winnipeg Goldeyes en Wichita Wingnuts. De twee finalisten van vorig jaar vaardigen elk vier spelers af. De Curaçaose honkballer Dashenko Ricardo is de enige speler van Lincoln Saltdogs met een uitnodiging. In zijn debuutjaar voor de Amerikaanse profclub laat de international een sterke indruk achter. Dat heeft hem nu een plek als startende catcher in de All Star Game opgeleverd.

De 27-jarige Ricardo, die tussen 2007 en 2013 zes seizoenen in de Minor League speelde voor de organisaties van Baltimore Orioles, San Francisco Giants en Los Angeles Dodgers, keerde dit jaar na drie seizoenen in de Nederlandse hoofdklasse terug in het profhonkbal. Voor Lincoln Saltdogs kwam hij tot dusver in 33 wedstrijden tot 32 honkslagen (.260), waaronder drie homeruns. Als catcher wist hij zeven van de 26 steelpogingen te voorkomen. Hij leidt alle catchers in de American Association met 29 assist en heeft een veldgemiddelde van .989.

Grote groep

In het stadion van Ottawa Champions (Can-Am League) staat hij dinsdag 25 juli tegenover Kalian Sams, waarmee hij tien maanden geleden de Europese titel prolongeerde. Sams ontving als buitenvelder een uitnodiging voor de All Star-selectie van de Can-Am League. De selectie van Sams is verre van verrassend. De honkballer uit Den Haag werd recent uitgeroepen tot Can-Am League Player of the Month van de maand juni. Gisteren sloeg hij zijn tweede grandslam-homerun en zijn vijfde homerun in drie dagen tijd.  In de maand juli sloeg hij daarmee in vier wedstrijden tijd al vijftien punten binnen en staat hij nu deze maand op een gemiddelde van .700. Daarmee heeft hij zijn seizoensslaggemiddelde verhoogd tot .353.

Het tweetal voegt zich bij de grote groep profhonkballers uit het Koninkrijk, die dit jaar deel heeft genomen aan een All Star Game, of hiervoor is geselecteerd. De anderen zijn Roger Bernadina (KBO All Star Game), Kenley Jansen en Jonathan Schoop (MLB All Star Game), Ozhaino Albies (Triple-A All Star Game), Gianfranco Wawoe  (California League All Star Game), Jiandido Tromp (Eastern League All Star Game), Sicnarf Loopstok (Carolina League All Star Game), Darren Seferina (Florida State League All Star Game) en Carter Kieboom (South Atlantic League All Star Game) .

Ontslagen

Sams is de enige honkballer uit het Koninkrijk in de Can-Am League. In de American Association spelen momenteel ook internationals Curt Smith en Randolph Oduber. Zij zijn de ploeggenoten van Ricardo bij Lincoln Saltdogs. Het verblijf van de andere twee internationals, Chris Garia en Shawn Zarraga, is inmiddels beëindigd. Garia werd in mei al ontslagen door Lincoln Saltdogs en speelt momenteel met Oranje mee tijdens het World Port Tournament. Zarraga werd gisteren op zijn beurt ontslagen door Cleburne Railroaders.

Zarraga tekende op 12 april een profcontract bij deze club uit de American Association, nadat even daarvoor zijn overeenkomst met Los Angeles Dodgers was beëindigd. Sinds zijn debuut op 18 mei speelde Zarraga 41 wedstrijden, zijn laatste afgelopen zondag. Hij kwam tot 37 honkslagen (.272), waaronder drie homeruns. Zarraga sloeg zeventien punten binnen en scoorde achttien runs. Vrijdag 30 juni maakte hij zelfs zijn debuut als pitcher in de met 3-13 verloren wedstrijd tegen Wichita Wingnuts. Hij gooide de negende inning, waarin hij slechts drie tegenstanders tegenover zich kreeg en één keer drie slag gooide.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal