Danny Arribas speelde in 2012 en 2013 vijf officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Nieuwe profclub voor Danny Arribas

Nieuwe profclub voor Danny Arribas

Danny Arribas speelde in 2012 drie officiële interlands voor Oranje.

Danny Arribas speelde in 2012 en 2013 vijf officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Rob Jelsma

Catcher Danny Arribas vervolgt zijn profcarrière bij Rockland Boulders, de koploper uit de onafhankelijke Can-Am League. De Nederlandse honkballer tekende vandaag een overeenkomst met zijn nieuwe profclub.

De 24-jarige Arribas heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe werkgever. Vorige week woensdag werd zijn overeenkomst door Pittsburgh Pirates ontbonden. Negen dagen later heeft hij onderdak gevonden bij Rockland Boulders.

Bij de club uit Pomona (New York) vervangt Arribas de Amerikaanse catcher Matt Fortin, die slechts twee wedstrijden met twee honkslagen (.400) speelde voor de ploeg van manager Jamie Keefe. Fortin had zelf vorige week dinsdag een overeenkomst getekend met Rockland Boulders.

Kampioenschap

Arribas komt over van het Class A Advanced-team Bradenton Marauders. Voor deze club speelde hij dit seizoen 33 wedstrijden in de Florida State League. Hij wordt de tweede Nederlandse honkballer in de Can-Am League. Voor Quebec Capitales, de nummer drie uit het klassement, is momenteel Kalian Sams op jacht naar het homerunrecord in de Canadese/Amerikaanse onafhankelijke profcompetitie.

Rockland Boulders gaat momenteel met 33 overwinningen in 47 wedstrijden aan de leiding in de Can-Am League. Sinds de oprichting van de club in 2011 werd eenmaal (2014) het kampioenschap veroverd.

Finale

Vorig jaar schakelde Rockland Boulders in de Play-Offs het Quebec Capitales van Kalian Sams uit, maar verloor het vervolgens de finale van Ottawa Champions. Tijdens de aankomende All Star Game op 25 juli in het RCGT Park in Ottawa wordt Rockkland Boulders vertegenwoordigd door maar liefst zes spelers.

Danny Arribas speelde in 2012 drie officiële interlands voor Oranje. Hij nam met het Koninkrijksteam in dat jaar deel aan de St. Petersburg International Baseball en het Europees kampioenschap. Een jaar later maakte hij een deel van de voorbereiding op de World Baseball Classic mee en speelde in dat jaar nog eens twee interlands.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal