Honkbal

Oranje na verlies kansloos voor finale WPT

Oranje na verlies kansloos voor finale WPT

De Taiwanezen waren voor de tweede keer op rij te sterk voor Team Kingdom of the Netherlands.
(Foto: Theo van Ballegooijen)

In een chaotisch duel heeft Team Kingdom of the Netherlands voor de tweede keer op het World Port Tournament tegen Chinese Taipei de winst in de laatste inning uit handen gegeven. Na geknoei op de heuvel wisten de Aziaten driemaal te scoren en daarmee de eindstand te bepalen op 4-3 in hun voordeel.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand. Direct in de eerste inning werd er gescoord door Chris Garia (vier wijd) en Stijn van der Meer (honkslag) op een klap van Dwayne Kemp. Dat er vervolgens tot de achtste inning niet meer gescoord zou worden was geen ramp, want starter Kevin Heijstek (6-1-2) gooide vandaag uitstekend. Na een regenpauze van ruim een half uur kenden Kevin Kelly en Berry van Driel, die beiden één inning gooiden, eveneens weinig problemen met de slagploeg van de tegenstander.

Desastreuze negende inning
Die problemen zouden pas ontstaan in de laatste inning. Net als afgelopen zaterdag, toen Oranje in de laatste inning een 1-0 voorsprong uit handen gaf. Nadat Kemp (tweehonkslag) in de achtste inning nog door Nick Urbanus over de thuisplaat was geslagen en zijn team op een 3-1 voorsprong had gebracht, was het Loek van Mil die wederom de wedstrijd mocht closen. Drie harde klappen en een wilde worp later stond er een 3-2 stand op het scorebord, met twee lopers op het honk. Van Mil mocht inrukken en het was aan Mike Bolsenbroek de ondankbare taak om de schade te herstellen.

Ook dit zou uitlopen op een fiasco. Op de eerste pitch van Bolsenbroek mislukte de squeezepoging van de Taiwanese slagman. De honkloper van drie kwam in een rundown terecht, maar catcher Boekhoudt gooide de bal over derde honkman Kemp het linksveld in. De loper van drie kon scoren en de loper van het eerste honk kon in een keer door naar het derde honk. Uiteindelijk was het vervolgens doorgeschoten bal waardoor het beslissende punt binnen kon worden gelopen.

De mannen van Sidney de Jong en Steve Janssen zijn nu kansloos voor de finale. Zaterdagavond om 19:00 spelen zij hun laatste wedstrijd van het toernooi, tegen de verliezer van Cuba – Curaçao morgenmiddag.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal