Dwayne Kemp werd de enige speler van Oranje met een individuele prijs.

Honkbal

Dwayne Kemp uitgeroepen tot MVP

Dwayne Kemp uitgeroepen tot MVP

Dwayne Kemp werd de enige speler van Oranje met een individuele prijs.

Dwayne Kemp werd de enige speler van Oranje met een individuele prijs.
Foto: © Rob Jelsma

Op de slotdag van het World Port Tournament heeft Dwayne Kemp toch nog voor een klein succesje voor het Nederlands Koninkrijksteam gezorgd. De speler van Oranje werd bij de prijsuitreiking uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

Tijdens de zestiende editie van het World Port Tournament werd Dwayne Kemp de beste slagman van het Nederlands Koninkrijksteam. Hij leidde zijn team onder meer in slaggemiddelde (.421), honkslagen (8) en binnengeslagen punten (6). Bovendien bleef hij het hele toernooi foutloos en zorgde hij verdedigend voor een aantal zeer sterke acties.

Zodoende werd de speler van Curaçao Neptunus vandaag door de organisatie gekroond als Meest Waardevolle Speler van het toernooi. Daarmee werd Kemp de opvolger van de Cubaan Lourdes Gurriel Jr, die de onderscheiding twee jaar geleden kreeg uitgereikt. Tijdens de vorige editie werd Kemp al uitgeroepen tot Meest Populaire Speler.

Beste slagman

Het gros van de individuele prijzen werden na afloop van de eindstrijd verdeeld onder de twee finalisten. Japan had met Takuya Okura en Daisuke Yamagami zowel de beste slagman als de beste pitcher van het toernooi. Okura, die in de finale een aandeel had in allebei de Japanse punten, kwam in Rotterdam tot een gemiddelde van .448. Hij leidde het toernooi bovendien in aantal honkslagen (13) en binnengeslagen punten (9). Pitcher Yamagami won in vijftien innings twee wedstrijden, gooide bovendien vijftien keer drie slag en hoefde slechts één punt toe te staan (0.60). Hun ploeggenoot Koya Araki werd door het publiek uitgeroepen tot Meest Populaire Speler.

De prijs voor de meeste homeruns ging naar de Taiwanees Yi Hung-Chen. Hij was samen met de Cubaan Yusniel Ibanez de enige speler met een homerun, maar had daar minder slagbeurten voor nodig. Shurendell Mujica, de voormalig profhonkballer van Curaçao die in 2014 nog met Oranje deelnam aan de Haarlemse Honkbalweek, kreeg de Donald Bax Press Award uitgereikt. Mujica kwam in zes wedstrijden tot negen honkslagen (.429).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal