Voor het tweede jaar op rij is Storks oppermachtig kampioen gewordenin de overgangsklasse.

HB Hoofdklasse

Storks prolongeert titel in overgangsklasse

Storks prolongeert titel in overgangsklasse

Voor het tweede jaar op rij is Storks oppermachtig kampioen gewordenin de overgangsklasse.

Voor het tweede jaar op rij is Storks oppermachtig kampioen gewordenin de overgangsklasse.
Foto: © Storks

Storks is voor het tweede jaar op rij kampioen geworden in de overgangsklasse. Dit weekeinde werd tweemaal gewonnen van het Haarlemse Kinheim, waarmee prolongatie van de titel met nog vier wedstrijden voor de boeg al een feit is. Eerder had de club uit Den Haag zich als eerste team uit de overgangsklasse al verzekerd van deelname aan de Promotie/Degradatiepoule van de hoofdklasse.

De honkballers van Storks waren in hun vierde seizoen in de overgangsklasse opnieuw oppermachtig. Ook Kinheim, dat zich vorig jaar terugtrok uit de hoofdklasse en momenteel op een negende plaats staat in de overgangsklasse, bleek geen partij voor de Haagse ploeg van hoofdcoach Aldric Dunlop. Op het Pim Muliersportpark in Haarlem werd het zaterdag al 0-6 voor Storks. In de achtste inning besliste Philipp Brandl met een driehonkslag de wedstrijd. Hij sloeg drie punten binnen en vergrootte de voorsprong tot 0-4.

Vandaag ging met 7-1 de winst op Sportpark Kijkduin opnieuw naar de Haagse honkballers. Ditmaal bracht Boudewijn van Elswijk al in de eerste inning zijn ploeg met een homerun op een 3-0 voorsprong. Voormalig hoofdklassepitchers Jurrian Koks (8-0-7-1 in acht innings) en Tjibbe van Dijk (1-0-0-0) stonden in negen innings samen slechts één punt toe.

Concurrenten

Winnende coach Aldric Dunlop.

Winnende coach Aldric Dunlop.

Het waren al de respectievelijk 24e en 25e overwinning voor Storks dit seizoen. Tot dusver werd slechts eenmaal verloren. Na twintig overwinningen op rij was zaterdag 24 juni Euro Stars met 10-5 te sterk. Daarmee is Storks al niet meer in te halen door de concurrentie. Als kampioen in de overgangsklasse heeft Storks zich automatisch geplaatst voor de Promotie/Degradatiepoule van de hoofdklasse. Samen met de twee hoogste geëindigde standaardteams neemt Storks het in deze poule op tegen de drie laagst geklasseerde teams uit de hoofdklasse. Inzet zijn vier plaatsen in de hoofdklasse van 2018, waardoor dus in ieder geval één team uit de overgangsklasse kan promoveren.

Voor de Promotie/Degradatiepoule van de hoofdklasse zijn ook Onze Gezellen (20 overwinningen), Quick Amersfoort (18 overwinningen), RCH-Pinguins (17 overwinningen), The Hawks (15 overwinningen) en Euro Stars (13 overwinningen) nog altijd in de race. Al deze teams hebben aangegeven te willen promoveren naar de hoofdklasse.

Promotie

Kampioen Storks sluit de reguliere competitie af met dubbels tegen The Hawks en Onze Gezellen. De Promotie/Degradatiepoule gaat op zaterdag 19 augustus van start. Storks neemt het dan op tegen de nummer zeven uit de hoofdklasse, momenteel De Glaskoning Twins. In deze poule spelen alle teams twee wedstrijden tegen elkaar. De laatste wedstrijden worden gespeeld op zondag 17 september.

Vorig jaar zag Storks na zijn kampioenschap af van het spelen om promotie naar de hoofdklasse. De Haagse club was er toen financieel nog niet aan toe. Ook was de selectie er nog niet aan toe om de stap naar het hoogste niveau te maken. Inmiddels heeft de club wel laten weten te willen promoveren. Storks kwam eerder tussen 1967 en 1973 en in 1975 en 1979 negen seizoenen uit in de hoofdklasse en is momenteel bezig aan het vierde jaar op rij in de overgangsklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse