EK U12 2017

IJzersterk begin Oranje U12 op EK in Utrecht

IJzersterk begin Oranje U12 op EK in Utrecht

Juichende spelers van Nederland U12 na de overwinning op regerend Europees Kampioen Duitsland
(Foto: Jan Kruijdenberg)

Tijdens het Europees Kampioenschap voor honkballers onder de 12 jaar heeft het Nederlands team zijn eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Op Sportpark ‘De Paperclip’ van UVV werd voor ruim 300 bezoekers regerend Europees Kampioen Duitsland met maar liefst 12-5 verslagen.

De jeugdige Nederlandse talenten nemen het in Utrecht in de eerste ronde van poule B op tegen titelverdediger Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Wit-Rusland. De laatste Europese titel op een U12-toernooi werd gewonnen in 2001 in het Poolse Kutno. Dat was het derde EK dat Nederland op zijn naam wist te schrijven. Eerder werd Oranje Europees kampioen bij de pupillen in 1996 en 2000.

Sterk begin
De pupillen van coaches Jesse Aussems, Eric de Vries en Peter Herkemeij begonnen meteen goed aan de wedstrijd. Openingsslagman Miquel Willem (Hoofddorp Pioniers) sloeg een driehonkslag en kon scoren op een klap van Terrance Heemskerk (Kinheim). Derde slagman in de lineup, Maxwell Cornelissen (Amsterdam Pirates), werd vervolgens geraakt door de Duitse pitcher en door goede tikken van Tygo Rojer (Bixie) en Jamie Beerman (Pirates) konden hij en Terrance de voorsprong uitbreiden naar 3-0.

Voor startend werper Ryan Hoogendoorn (Tsunami) was het wel even schrikken in de gelijkmakende eerste inning, toen de Duitse catcher Kilian Redle (met een teamgenoot op het honk) de bal enorm goed raakte voor een homerun. Ryan herstelde zich daarna prima en zou in de totaal vijf innings die hij gooide geen punten meer tegenkrijgen, een super prestatie! In de derde sloeg Ryan zelfs nog een honkslag, stal een honk en scoorde op een honkslag van Boris Hartman (Tex Town Tigers), waardoor de stand 4-2 werd.

Linksvelder Maxwell Cornelissen maakt een werkelijk fenomenale diving catch in de wedstrijd tegen Duitsland
(Foto: Jan Kruijdenberg)

Insurance runs
In de vierde inning zou er ook gescoord worden. Eerst was het vier wijd voor Leandro Salazar Mata (Neptunus), waarna Miquel zijn tweede hit van de wedstrijd sloeg. Nu was het Maxwell die een driehonkslag sloeg en daarmee de tussenstand op 6-2 zette. Maxwell kreeg trouwens ook nog het publiek, dat in grote getale aanwezig was, op zijn hand met een geweldige vangbal in het linksveld.

Nadat er in de vijfde inning door beide teams niet was gescoord, zou de zesde inning wel een knaller worden. Na vier wijd voor Miquel, Terrance, Maxwell en ook Ryan, waren het honkslagen van Jamie en Boris, een verre klap van Amarensio Franka (Neptunus) en nog een vrije loop voor Miquel, waardoor er maar liefst vijf punten binnen konden komen! Hierdoor was de wedstrijd gespeeld, want relief pitchers Diego van de Boogaard (Jeka) en Sol Fahrner (Pirates) kwamen niet echt meer in de problemen. Omdat Tygo nog een keer scoorde werd de eindstand 12-5, een super knappe prestatie.

Woensdag om 18:00 speelt Nederland tegen Oostenrijk en vrijdag om 18:00 tegen Frankrijk. Toegang in Utrecht is gratis!
Zaterdag 15 juli is de finaleronde.

Pet voor het hart en meezingen met het Wilhelmus. Gespannen koppies voor de wedstrijd.
(Foto: Jan Kruijdenberg)

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2017