De U16-speelsters zijn het EK begonnen met winst tegen titelverdediger Italië.

EK U16 2017

Softbalsters U16 winnen eerste wedstrijd van rivaal Italië

Softbalsters U16 winnen eerste wedstrijd van rivaal Italië

De U16-speelsters zijn het EK begonnen met winst tegen titelverdediger Italië.

De U16-speelsters zijn het EK begonnen met winst tegen titelverdediger Italië.
Foto: Diana Remmers

Het Nederlands team onder 16 is het Europees kampioenschap in Ostrava, Tsjechië, goed begonnen. Aartsrivaal Italië werd met 6-9 verslagen en daarmee geeft Oranje direct zijn visitekaartje af. Openingsslagvrouw Bobbi Scheurkogel had een belangrijk aandeel in de zege met onder andere twee hits en drie runs.

Direct in de eerste inning liet Oranje zien dat ze voor niets minder dan de winst naar Tsjechië waren afgereisd. Nadat Scheurkogel met vier wijd en een gestolen honk op het tweede honk was aangekomen, kon dezelfde Scheurkogel scoren op een single van Verdaasdonk in het rechtsveld. In de gelijkmakende tweede inning kwam Italië langszij. Op een triple van Slawitz kon Colenghi scoren en de single van Cianfrigl bracht de 2-1 over de thuisplaat. In de derde inning maakte Nederland de 2-2 op een triple van Verdaasdonk in het rechtsveld waarop Scheurkogel kon scoren. Een voor Italië desastreuze 5e inning bracht het Koninkrijksteam op een dusdanige voorsprong dat deze niet meer uit handen werd gegeven.

Rally
Het begon met Scheurkogel; Op een single, een veldfout en een slechte aangooi kwam zij op het derde honk terecht, waarna ze kon scoren op een wilde worp: 2-2. Zowel Den Duijn als Verdaasdonk kregen vier wijd. Den Duijn kon scoren op een double van Crouwel en Verdaasdonk kon scoren op een ingebrachte bal van Suskind. Uiteindelijk zou Nederland deze inning zeven keer scoren op vier hits en vier errors. In de laatste inning verdedigde Oranje een 5-9 voorsprong met nul uit en drie honken bezet. Wat volgde waren spannende momenten waar uiteindelijk Italië niet van wist te profiteren. De Nederlandse speelsters verdedigden met alles wat ze hadden en sleepten daarmee een 6-9 overwinning uit het vuur.

Morgen speelt Nederland U16 om 09:00 tegen België.

Bekijk het complete programma en Play-by-Play

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017