EK U16 2017

Nederland U16 wint ook tweede wedstrijd op het EK

Nederland U16 wint ook tweede wedstrijd op het EK

Nederland wint ook de tweede wedstrijd op het EK
Foto: D. Grygarová

Na een uitstel van ruim 2,5 uur door hevige regenval heeft Nederland de tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap winnend afgesloten. De wedstrijd werd met 11-1 in vier innings gewonnen van buurland België.

Ondanks de ruime overwinning keek Nederland in de eerste inning tegen een 1-0 achterstand aan. Met twee uit kon De Permentier scoren vanaf het tweede honk op een hit van Van den Brande die slecht werd verwerkt. Met drie honken bezet kon Hendriks met drie slag aan de kant worden gezet voor het einde van de Belgische slagbeurt.

In de gelijkmakende eerste inning kreeg Nederland direct alle honken bezet toen regen de spelbreker werd. Na ruim 2,5 uur wachten kon de wedstrijd worden vervolgd. Meyering sloeg direct de eerste de beste bal naar het rechtsveld waarop twee speelsters konden scoren. In de rest van de wedstrijd kon Nederland elke inning verder uitlopen tot een comfortabele 11-1 voorsprong. België werd keurig met sterk pitchen en goede veldwerk van het scoren afgehouden.

Ook in deze wedstrijd was buitenvelder Scheurkogel weer belangrijk aan slag. De openingsslagvrouw sloeg twee teamgenoten over de thuisplaat en kon zelf ook twee keer scoren. Derde honkvrouw Sophie Verdaasdonk sloeg in de tweede inning een homerun in het linksveld.

Nederland speelt om 16:15 vandaag (mits het programma nog klopt in verband met de hevige regenval) tegen de winnaar van de wedstrijd Duitsland en Slowakije.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017