EK U16 2017

Wedstrijd Nederland U16 – Duitsland U16 verplaatst naar woensdagochtend

Wedstrijd Nederland U16 – Duitsland U16 verplaatst naar woensdagochtend

Door hevige regenval werd het wedstrijdschema opgeschoven
Foto: Marcel Toet

Hevige regenval bracht vandaag tijdens de tweede speeldag van het EK Softbal onder 16 veel roet in het eten. Ze werd de wedstrijd van Nederland al 2,5 uitgesteld en werden de avondwedstrijden verplaatst naar woensdagochtend. Nederland speelt morgen om 08:30 uur de eerste wedstrijd in de tweede ronde tegen Duitsland.

Aanvankelijk zou Nederland de eerste wedstrijd in de tweede ronde vanavond (dinsdag) spelen rond de klok van 18:30. Maar het lukte nog maar net om vandaag vier wedstrijden te spelen. In de ochtend nam Nederland het op tegen België en won de wedstrijd uiteindelijk eenvoudig met 11-1. De avondwedstrijd zou Nederland spelen tegen de winnaar tussen Duitsland en Slowakije. Deze wedstrijd zou aanvankelijk eind van de ochtend al starten, maar kon door de regen pas om 14:50 van start gaan. Ook hier brak in de tweede inning de hemel weer open en lag de wedstrijd ruim 2,5 uur stil. Na de regenpauze keek Duitsland snel tegen een 7-3 achterstaand aan. Uiteindelijk won Duitsland, net als in het voetbal, ook in het softbal ‘op zijn Duits’ door in de laatste slagbeurt acht runs te scoren. Zes hits en twee errors aan Slowaakse kant zorgden voor het Duitse triomf.

Naast Duitsland speelt Nederland ook nog tegen Frankrijk en Rusland. De nummers 1, 2 en 3 uit de poule van 4 gaan door naar de volgende ronde waarin gestreden gaat worden om de halve finale. Vanwege de hevige regenval is, op het moment van schrijven, nog niet helemaal helder hoe laat de wedstrijden tegen Frankrijk en Rusland staan ingepland.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017