EK U16 2017

Gecombineerde Shut-out voor Nederland U16 tegen Duitsland

Gecombineerde Shut-out voor Nederland U16 tegen Duitsland

Margot van Eijl was één van de pitchers in de wedstrijd tegen Duitsland
Foto: L. Grygar

De Nederlandse softbalsters onder 16 hebben de goede start van het EK een vervolg gegeven met een 9-0 overwinning op de leeftijdsgenoten uit Duitsland. De pitchers van Nederland gooide samen een gecombineerde shut-out en waren daarmee een belangrijk wapen in deze overwinning. Gezamenlijk kregen ze maar één hit tegen en lieten ze maar vier loopsters toe op de honken.

Duidelijk was dat Duitsland alle spanningen en vermoeidheid van de wedstrijd van gisteravond tegen Slowakije nog in de benen had, want de eerste vier slagvrouwen kwamen op de honken met vier wijd en dat bracht Nederland zonder moeite op voorsprong. Na de pitcherwissel aan Duitse zijde, Marquort werd vervangen door Ottenberg, ging de slagmachine van Nederland lopen. Eerst sloeg Hoeverts Den Duijn over de thuisplaat voor de 2-0. Vervolgens kwamen op het honk Huiben (double, RBI), Cloo (single, RBI), Remmers (velderskeus, RBI), Bezems (single, 2 RBI) en Scheurkogel (velderskeus). Al met al kon Nederland in deze inning zeven keer scoren. De voorsprong werd de rest van de wedstrijd nog uitgebreid naar 9-0.

Op de pitcherplaat kwamen de Nederlandse werpsters sterk voor de dag. Gezamenlijk gooiden de werpsters van Nederland een shut-out. Lisa Meyering (foto) begon als startend werper en in twee innings gooide ze drie keer drie slag en kreeg ze geen hit tegen. Ook haar vervangers – Van Eijl, Scheurkogel, Toet en Cloo – kregen geen run tegen. In de vierde inning, op het werpen van Toet, sloeg Duitsland pas de eerste hit van de wedstrijd.

Nederland U16 speelt de volgende wedstrijd in de tweede ronde om 14:30 tegen Frankrijk.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017