EK U16 2017

Nederland U16 walst over Frankrijk

Nederland U16 walst over Frankrijk

Nederland U16 wint in drie innings van Frankrijk met 22-1
Foto: D. Grygarová

In de tweede wedstrijd van de tweede ronde was Frankrijk U16 een maat te klein voor het Nederlandse slaggeweld. In drie innings werd Frankrijk over de knie gelegd met 22-1. In de tweede inning scoorde Nederland maar liefst 16 keer.

Als team produceerde Nederland in deze wedstrijd 16 hits, waarvan 11 hits geslagen werden in de tweede inning. Na de eerste inning stond Nederland overigens al 6-1 voor. De wedstrijd tegen Frankrijk liet eens en te meer merken dat het team van hoofdcoach Ilja Hardewijn in bloedvorm verkeert.

Morgen speelt Nederland de laatste wedstrijd in de tweede ronde om 11:00 tegen Rusland. Net als Nederland is Rusland het gehele toernooi nog ongeslagen met twee close-games en een tweetal grote uitslagen. Door de overwinning op Frankrijk is Nederland zo goed als zeker geplaatst voor de derde ronde. In deze ronde zal het strijden om de halve finale. Ook Rusland is al geplaatst voor deze ronde en daarmee is de wedstrijd van morgen niet meer dan een eervolle strijd om de eerste plaats.

In de derde ronde treft Oranje naar alle waarschijnlijkheid Tsjechië, Groot-Britannië en Italië. Oekraïne heeft ook nog een kans, maar speelt morgen tegen het sterke Tsjechië en is de kans klein dat zij winst behalen. De poule zal verder worden gecomplementeerd met Rusland en de winnaar tussen Frankrijk en Duitsland.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017