Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Honkbal

Schoop (AL) verslaat Jansen (NL) in de All-Star Game

Schoop (AL) verslaat Jansen (NL) in de All-Star Game

Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Jonathan Schoop en Kenley Jansen zijn geselecteerd voor de All Star Game van Major League Baseball.

Vannacht werd in Miami de MLB All-Star Game gespeeld. De American League All-Stars versloegen de National League All-Stars na 10 innings met 2-1. Zowel Jonathan Schoop als Kenley Jansen, de twee geselecteerde spelers uit het Nederlands Koninkrijk kwamen in actie en lieten zien waarom zij op dit podium thuishoren.

Beide internationals van Team Kingdom of the Netherlands, die in maart samen nog in actie kwamen in de halve finale van de World Baseball Classic in Los Angeles, begonnen de wedstrijd op de bank. Jansen is natuurlijk een closing pitcher en Schoop (.295 met 18 HR en 54 RBI dit seizoen) moest in de stemming alleen Astros tweede honkman Jose Altuve voor zich dulden. Altuve startte de wedstrijd als tweede honkman, maar Schoop kwam in de vijfde inning als vervanger van de kleine Altuve in het slagperk.

Double
Op het werpen van Dodgers pitcher Alex Wood, die dit seizoen een win-loss record van 10-0 heeft, sloeg Schoop met twee slag een harde grondbal langs het derde honk, net buiten bereik van een duikende Nolan Arenado, voor een tweehonkslag. Niet veel later zou Schoop het eerste punt van de wedstrijd scoren op een honkslag van Miguel Sanó van de Minnesota Twins.

Strikeout machine
In de zesde inning kwam de National League op gelijke hoogte toen Cardinals catcher Yadier Molina een solo homerun sloeg op het werpen van Ervin Santana. De gelijke stand bleef op het bord staan tot in de tiende inning. De relievers waren in deze wedstrijd ijzersterk en van die relievers was Kenley Jansen misschien wel de beste. Jansen, die dit seizoen 4-0 is met een minuscuul ERA van 0.97 en al 57 keer drie slag gooide tegenover slechts twee vrije lopen, ging vrolijk door waarmee hij in 2017 bezig is. Een honkslag van Yonder Alonso (Athletics) en een balk leken Jansen nog even in de problemen te brengen, maar de overige drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg (Nelson Cruz, Gary Sanchez en Avisail Garcia) werden met drie slag aan de kant gezet.

Aan elkaar gewaagd
Uiteindelijk was het de vervanger van Jonathan Schoop die de wedstrijd besliste. Robinson Cano, tweede honkman van de Seattle Mariners, sloeg een homerun op een worp van Cubs closer Wade Davis en Andrew Miller (Cleveland Indians) gooide de wedstrijd in het slot. De American League All-Stars wonnen met 2-1. Dit jaar stond niet langer het thuisvoordeel in de World Series op het spel in de All-Star Game. Dit thuisvoordeel ging in de afgelopen jaren naar de winnaar van de All-Star Game, maar wordt nu bepaald aan de hand van het beste regular season win-loss record.

Dankzij de 2-1 overwinning van de American League is duidelijk dat beide leagues door de jaren heen erg aan elkaar gewaagd zijn: (Dat komt overigens wel doordat de American League 17 van de laatste 21 edities wist te winnen)

Vrijdag wordt, na de korte All-Star Break – waarin op maandag Yankees slugger Aaron Judge de Home Run Derby won – de competitie in de Major League Baseball weer hervat.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal