Jamie Beerman (Amsterdam Pirates) zorgde niet alleen voor vijf punten, maar kreeg als pitcher ook de winst op zijn naam.

EK U12 2017

Dikke winst Oranje U12 op EK

Dikke winst Oranje U12 op EK

Jamie Beerman (Amsterdam Pirates) zorgde niet alleen voor vijf punten, maar kreeg als pitcher ook de winst op zijn naam.

Jamie Beerman (Amsterdam Pirates) zorgde niet alleen voor vijf punten, maar kreeg als pitcher ook de winst op zijn naam.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Het Nederlands team met spelers van 12 jaar en jonger heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK in Utrecht gewonnen. Op Sportpark De Paperclip werden vanavond de leeftijdsgenoten uit Oostenrijk met maar liefst 17-6 verslagen.

Na de overtuigende overwinning van maandag op regerend kampioen Duitsland, werd ook vandaag voortvarend gestart. Nadat Miquel Willem (vier wijd) en Jamie Beerman (geraakt werper) het honk hadden bereikt, was het Yari van Melick die met een driehonkslag de honken schoonveegde. Yari zelf kon even later scoren op een klap van Thiboud Pastor en zo een 3-0 voorsprong op het scorebord brengen.

UVV-pitcher Dieudonné van Zoelen gooide twee innings voor Nederland.

UVV-pitcher Dieudonné van Zoelen gooide twee innings voor Nederland.
Foto: © Jan Kruijdenberg

De inning daarna zou nog beter verlopen. Maarten Smit en en catcher Toby Hernandez kregen beiden vier wijdballen, waarna het dit keer Miquel was die geraakt werd door de Oostenrijkse pitcher. Jamie wist vervolgens wel raad met die volle honken en sloeg met zijn tweehonklag twee punten binnen. Mede door de daaropvolgende honkslagen van Maxwell Cornellisen en opnieuw Thiboud zouden er deze inning maar liefst zes punten binnenlopen.

Onder controle

Op de heuvel had pitcher Jamie Beerman de wedstrijd goed onder controle. In de drie innings die hij gooide, kreeg de speler van Amsterdam Pirates slechts drie punten tegen. Aan slag deed Jamie het ook prima, want hij opende het feest in de derde inning met een driehonkslag. Door honkslagen van Yari, Miquel en Leandro Mata en een paar vrije lopen en doorgeschoten werd ook deze inning zes keer gescoord.

Omdat er in de vierde inning nog tweemaal gescoord zou worden en pitchers Dieudonne van Zoelen en Yari van Melick niet echt in de problemen zouden komen, werd de wedstrijd bij een 17-6 stand beeïndigd. Wederom een geweldige overwinning! Als het team van coaches Jesse Aussems, Eric de Vries en Peter Herkemij morgen wint van Frankrijk, staat Oranje zaterdag in de finale!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2017