EK U16 2017

Nederland verliest van concurrent Tsjechië

Nederland verliest van concurrent Tsjechië

Een uiterste poging van Noortje Bisschop om voor Nederland te scoren. Helaas werd zij op de thuisplaat uitgegeven.
Foto: Wendy Bezems-Waas

Nederlands naaste concurrent Tsjechië was in de eerste confrontatie tussen beide landen dit toernooi de sterkste. In de vierde inning kwam Oranje op een 2-0 achterstand nadat Tsjechië vier hits achterelkaar sloeg. In een verder gelijkopgaande wedstrijd kwam Nederland tot vier hits en Tsjechië zes. Morgen strijd Nederland met Italië om de tweede plaats.

In een echt pitchersduel kreeg Nederland voor het eerst echt tegenstand dit toernooi. Tsjechië, net als Nederland tot aan deze wedstrijd ongeslagen, won ook al zijn voorgaande wedstrijden redelijk overtuigend. Enkel tegen Italië moest Tsjechië aan de bak. Maar datzelfde lot gold ook voor Nederland dat Italië in de eerste wedstrijd van het toernooi nog gevaarlijk terug zag komen.

De clash tussen Nederland en concurrent Tsjechië ging de gehele wedstrijd gelijk op. In de derde inning kwam Nederland dichtbij een mogelijkheid tot scoren. Met Bisschop op het derde honk mislukte een squeezeplay en werd Bisschop uitgegeven op thuis. De gelijkmakende vierde slagbeurt bracht Tsjechië op voorsprong. Met vier honkslagen achterelkaar konden zij twee speelsters over de thuisplaat slaan. In de vijfde inning kreeg Nederland nog de honken bezet, maar kwamen de honkloopsters niet verder dan het tweede honk. In een spannende wedstrijd, met een zeer sterk werpende Zoulova voor Tsjechië met zeven strikeouts in 6 innings, moest Nederland met 2-0 het onderspit delven.

Voor het vervolg van het toernooi heeft het verlies geen gevolgen. Morgen speelt Nederland om 11:15 tegen Italië. Bij winst eindigen ze als tweede in de poule en bij verlies als derde. De nummer één en twee strijden om directe plaatsing voor de finale. De nummer drie en vier strijden voor een plek in de ‘backdoor’. De verliezer van de wedstrijd tussen de nummer één en twee speelt de ‘backdoor’ tegen de winnaar van de wedstrijd nummer drie en vier. De winnaar van de ‘backdoor’ plaatst zich voor de finale.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017