EK U16 2017

Tweede shut-out Nederland U16 op EK Softbal

Tweede shut-out Nederland U16 op EK Softbal

Esmée Toet in actie als kortestop voor Nederland in de wedstrijd tegen Groot-Brittannië
Foto: Wendy Bezems-Waas

Pitchers Spoor en Den Duijn waren dit keer verantwoordelijk voor de gecombineerde shut-out tegen Groot-Brittannië. Het Engelstalige eiland werd met maar liefst 19-0 verslagen in een ongelijke wedstrijd die drie innings heeft geduurd. De twee pitchers waren zo sterk dat maar tien speelsters van Groot-Brittannië in de gehele wedstrijd aan slag zijn gekomen.

Het klasseverschil was goed zichtbaar. Van de tien slagvrouwen die de Nederlandse pitchers tegenover zich kreeg, gingen er zes met drie slag weer zitten. Eenmaal wist een slagvrouw van Groot-Brittannië het honk te bereiken en dat was ook nog eens via een veldfout. Aan de andere wisten de Britse pitchers tegenover een ontketend Nederlandse slagploeg weinig in te brengen. De Oranje-speelsters wisten in twee slagbeurten 14 hits te slaan en 19 runs te scoren.

Ten tijde van schrijven van dit artikel is de wedstrijd Nederland – Tsjechië gaan. Twee landen die beiden het gehele toernooi nog ongeslagen zijn.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017