EK U22 2016

Vroege voorsprong basis voor winst Nederland U16

Vroege voorsprong basis voor winst Nederland U16

Marijn Crouwel aan slag voor Nederland U16 in de wedstrijd tegen Rusland
Foto: Wendy Bezems-Waas

De vroege voorsprong van Nederland U16 was uiteindelijk de basis voor de 11-6 overwinning op Rusland. Al na twee innings stond Nederland U16 met een 10-1 voor tegen een tot dan toe ook nog ongeslagen Rusland. De Russen kwamen nog wel sterk terug in de vierde gelijkmakende slagbeurt, maar onvoldoende om de winst te pakken. Nederland U16 gaat samen met Tsjechië aan de leiding in de finalepoule.

Net als in de andere wedstrijden begon Nederland weer sterk aan slag. Direct in de eerste inning nam Oranje een comfortabele 4-0 voorsprong door hits van Verdaasdonk, Crouwel en Toet (double). In de tweede inning kwam Rusland nog wel op het scorebord, maar kon Nederland de Russinnen verder van score houden door twee strikeouts en goed verdedigend veldwerk. In de gelijkmakende tweede inning nam Nederland definitief afstand van Rusland door zesmaal te scoren. De eerste drie slagvrouwen kwamen op het honk; Remmers met een single, Bezems door vier wijd en Scheurkogel door velderskeus. Den Duijn sloeg vervolgens een ‘bases-clearing-double’ in het linksveld waarop Nederland op een 7-1 voorsprong kwam. Later in de inning, bij een 8-1 voorsprong, had Nederland het eerste en tweede honk bezet en sloeg Huijben de bal naar het rechtsveld. De Russische rechtsvelder kreeg de bal niet onder controle waarop Toet en Verdaasdonk konden scoren.

In de vierde inning leek Rusland het nog spannend te maken. Bij een voorsprong van 11-2 kreeg Rusland snel het tweede en derde honk bezet. Op een veldfout van kortstop Den Duijn kon Rusland al snel twee runs op het scorebord bijschrijven. Nederland wist verder de schade beperkt houden tot 4 runs en bleek de snelle voorsprong ruim voldoende te zijn om de overwinning op te eisen. Om 16:00 speelt Nederland de volgende poulewedstrijd tegen Groot-Britannië en om 18:15 de kraker tegen Tsjechië, net als Nederland nog ongeslagen dit toernooi.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2016