EK U16 2017

Nederland U16 plaatst zich voor halve finale EK Softbal U16

Nederland U16 plaatst zich voor halve finale EK Softbal U16

Met een 2-1 overwinning op Italië heeft Nederland U16 zich geplaatst voor de halve finale
Foto: S. Dalibor

 

Met een 2-1 overwinning op Italië heeft Nederland U16 zich geplaatst voor de halve finale van het EK Softbal onder 16. Met het gelijkmakende punt voor Italië op het derde honk wist Nederland in de laatste inning de druk te weerstaan. Vanavond (vrijdag) om 18:00 is Tsjechië de tegenstander in de halve finale. 

Net als de eerste ontmoeting tussen Nederland en Italië waren ook in deze wedstrijd de twee landen aan elkaar gewaagd. In de eerste inning kreeg Italië via een double van Slawitz nog het tweede honk bezet. Zij kon het derde honk bereiken op een grondbal van Cianfrigl, maar Nederland kon Italië van het scorebord houden. In de gelijkmakende slagbeurt en met twee uit kwamen Verdaasdonk en Scheurkogel met vier wijd op de honken. Op een single van Toet kon Verdaasdonk scoren waarop Nederland een 1-0 voorsprong nam. In de tweede inning had Italië weinig in te brengen aan slag en had Nederland de kans om de voorsprong uit te breiden. Maar goed veldwerk van Italiaanse zijde voorkwam een Nederlandse uitbreiding van de voorsprong.

Zowel Italië als Nederland kregen in de derde inning kansen om te scoren. Beide teams kregen lopers op het derde honk, maar beide teams slaagden er niet in hen over de thuisplaat te krijgen. Het duurde tot aan de vijfde inning dat Nederland de score kon uitbreiden. Met een single en een doorgeschoten bal kon Scheurkogel het tweede honk bereiken. Op een single van Hoeverts in het linksveld wist Scheurkogel te scoren voor de 2-0 voorsprong. In de laatste slagbeurt voor Italië kreeg Nederland het zwaar. Met één uit Benvenuti en Monti wisten met een single en een double het derde en tweede honk te bereiken. Op een grondbal wist Benvenuti nog wel te scoren voor Italië, maar was Di Mateo wel de tweede uit van de inning. Pitcher Margot van Eijl sloot de wedstrijd met drie slag in stijl af waarmee Nederland de halve finale bereikte.

Om 18:00 speelt Nederland de halve finale tegen Tsjechië, de nummer één uit de finalepoule. Bij winst is Nederland direct geplaatst voor de finale morgen om 16:00. Bij verlies speelt het morgen om 10:30 de backdoor-wedstrijd tegen de winnaar tussen Italië en Duitsland om alsnog een kans te maken op de finale.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017