EK U16 2017

Nederland U16 Europees Kampioen Fastpitch Softbal

Nederland U16 Europees Kampioen Fastpitch Softbal

Dit stoere gezelschap aan meiden is Europees Kampioen Fastpitch Softbal 2017
Foto: Wendy Bezems-Waas

Nederland U16 is Europees Kampioen Fastpitch Softbal! In de finale werd met 4-2 gewonnen van Tsjechië. In een spannende wedstrijd stond het lange tijd 0-0. Nederland kwam in de gelijkmakende derde inning op een 3-0 voorsprong, maar Tsjechië bracht direct spanning terug in de wedstrijd door in de vierde inning twee runs te scoren. In de gelijkmakende vierde inning bracht Nederland het verschil naar twee runs en kon de 4-2 voorsprong tot aan het einde van de wedstrijd verdedigen. Met een strikeout werd een einde gemaakt aan de wedstrijd en bekroonde het team zich na een imponerend toernooi tot Europees Kampioen. 

In de halve finale was Nederland met 2-0 te sterk voor Tsjechië nadat het op donderdag nog met 2-0 had verloren van de Tsjechische leeftijdsgenoten. Om die reden was Nederland direct geplaatst voor de finale en mocht Tsjechië nog in de herkansing tegen Italië. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door Tsjechië en zodoende was het de derde confrontatie tussen Nederland en Tsjechië in drie dagen tijd.

Derde inning
De eerste twee innings verliepen vlekkeloos voor de Tsjechische defensie. Zoulova, de startende werpster voor Tsjechië, gooide vier keer drie slag en haar team verwerkte tweemaal een geslagen bal om daarmee maar zes slagvrouwen tegenover zich te krijgen. Tegelijkertijd kon Tsjechië zelf aan slag ook nog geen potten breken tegenover het sterke verdedigende werk van Nederland. Ze sloegen weliswaar wel drie hits, maar kwamen niet verder dan het tweede honk.

In de derde inning kwam de slagploeg van Nederland goed uit de verf. Met vier hits werden uiteindelijk drie runs gescoord. Het begon bij Crouwel met een single in het linksveld. Eenmaal op het eerste honk werd zij vervangen door Bezems als pinchrunner en zij liet direct haar waarde in snelheid zien door het tweede honk te stelen. Met één uit sloeg Remmers een infield hit richting de kortestop en had Nederland daarmee één en twee bezet. Op een single van Verdaasdonk kon vervolgens Bezems scoren en bracht ze Remmers over naar het derde honk. Met een diepe bal in het rechtsveld, die goed was voor drie honken, sloeg Scheurkogel Remmers én Verdaasdonk over de thuisplaat.

Tsjechische comeback
In de vierde slagbeurt voor Tsjechië werd de achterstand teruggebracht tot het verschil van één run. Tsjechië kreeg al snel het eerste en tweede honk bezet. Op een grondbal van Slana ging ze weliswaar wel zelf uit, maar bracht beide loopsters wel over naar het tweede en derde honk. Burkovicova kon vervolgens scoren op een wilde worp en Kavanova kwam over de thuisplaat op een grondbal van Markvartova. Dit waren uiteindelijk ook de enige twee wapenfeiten van Tsjechië, dat in het vervolg van de wedstrijd nog maar één hit wist te slaan.

Europees kampioen
In de vierde inning maakte Hoeverts op een hit van Crouwel de 4-2 voor Nederland. Deze voorsprong werd vervolgens tot aan de laatste inning goed verdedigd door de Nederlandse talenten. Gezamenlijk gooiden de Nederlandse werpsters een degelijke wedstrijd zonder vier wijd te gooien. Tegelijkertijd was er ook nog geen enkele strikeout gegooid. Tot aan de laatste inning en de laatste slagvrouw. Met twee uit werd Jill Cloo op de plaat gezet om de klus te klaren. Met drie slag maakte zij een einde aan de wedstrijd en werd Nederland voor de derde maal in de historie Europees kampioen onder 16 jaar.

Een feestende groep meiden na de laatste nul in de halve finale tegen hetzelfde Tsjechië.
Foto: Wendy Bezems-Waas

 

 

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2017