Met de derde overwinning op dit EK heeft Nederland de vijfde plaats behaald.

EK U12 2017

Oranje U12 sluit EK af met overtuigende winst

Oranje U12 sluit EK af met overtuigende winst

Met de derde overwinning op dit EK heeft Nederland de vijfde plaats behaald.

Met de derde overwinning op dit EK heeft Nederland de vijfde plaats behaald.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Op het Europees Kampioenschap in Utrecht heeft het Nederlands pupillenteam in zijn laatste wedstrijd met 9-5 gewonnen van Rusland. Door deze overwinning is het team op de vijfde plaats geëindigd.

Na de grote teleurstelling van gisteren, waarin door het 3-13 verlies de finale werd misgelopen, waren de spelers en coaches erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en dat zou het publiek snel merken. Het was openingsslagman Miquel Willem die een honkslag sloeg, gevolgd door hits van Otis Ward en Tygo Rojer. Omdat Ryan Hoogendoorn daarna vier wijd kreeg, kon Miquel het eerste punt binnenlopen. Door een klap van Thibaud Pastoor en twee doorgeschoten ballen, konden ook Otis, Tygo en Ryan scoren en hun team zo op een snelle 4-0 zetten.

Op de Nederlandse heuvel stond Ryan Hoogendoorn (5-2-2) een sterke wedstrijd te gooien en in vier innings wisten de Russen slechts twee punten te scoren op zijn werpen. Ondertussen had Nederland in de derde inning de voorsprong nog verder uitgebreid toen Tygo na een honkslag kon scoren op een rake klap van opnieuw Thibaud. Zij waren vandaag met samen vijf honkslagen prima op dreef.

In de vierde inning werd de marge met twee punten uitgebreid na honkslagen van Jamie Beerman, Miquel en Tygo en zo een veilige 7-2 tussenstand op het scorebord te brengen. Deze marge werd twee innings later wat groter, toen Jamie opende met een knappe tweehonkslag en even later kon scoren op een verre bal van Otis. Niet veel later kon Miquel het negende punt scoren na een honslag van Diego van de Boogaard. Omdat Diego (0-1-1) en later Dieudonné van Zoelen (3-0-1) hun mannetje stonden op de heuvel werd het nooit echt spannend en kwamen de Russen niet verder dan vijf gescoorde punten.

Trots
Met deze 9-5 overwinning mogen coaches Jesse Aussems, Eric de Vries en Peter Herkemij super trots zijn op hun jongens, die maar liefst drie van hun vier wedstrijden hebben gewonnen dit toernooi!

Het toernooi is gewonnen door Italië, die een maatje te groot waren voor Frankrijk: 12-1

Eindstand:
1. Italië
2. Frankrijk
3. Tsjechië
4. Duitsland
5. NEDERLAND
6. Rusland
7. Oekraïne
8. Polen
9. Oostenrijk

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2017