Shawn Zarraga in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Zarraga terug bij Los Angeles Dodgers

Zarraga terug bij Los Angeles Dodgers

Shawn Zarraga in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Shawn Zarraga in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © Freek Bouw

Shawn Zarraga is terug bij Los Angeles Dodgers. De Arubaanse catcher, die eerder deze maand afscheid had genomen van de onafhankelijke profclub Cleburne Railroaders, keert terug bij de organisatie waarvoor hij tussen december 2014 en november 2016 twee seizoenen actief was.

De 28-jarige Zarraga startte dit seizoen voor Cleburne Railroaders in de onafhankelijke American Association. Sinds zijn debuut op 18 mei speelde Zarraga 41 wedstrijden, zijn laatste zondag 2 juli. Hij kwam tot 37 honkslagen (.272), waaronder drie homeruns. Zarraga sloeg zeventien punten binnen en scoorde achttien runs. Vrijdag 30 juni maakte hij zelfs zijn debuut als pitcher in de met 3-13 verloren wedstrijd tegen Wichita Wingnuts. Hij gooide de negende inning, waarin hij slechts drie tegenstanders tegenover zich kreeg en één keer drie slag gooide.

Woensdag 5 juli werd de overeenkomst tussen de Arubaanse catcher en Cleburne Railroaders beëindigd. Een week later is Zarraga weer opgepikt door Los Angeles Dodgers. Bij deze organisatie heeft hij gisteren opnieuw een Minor League-contract getekend. Door zijn nieuwe werkgever is hij weer gestald bij het Double A-team Tulsa Drillers, waarvoor hij in 2015 en 2016 al 71 wedstrijden in de Texas League had gespeeld. Bij Tulsa Drillers is de international uit het Nederlands Koninkrijksteam een welkome versterking. Vier van de vijf catcher kampen momenteel met een blessure.

Hoofdmacht

Zarraga speelde in 2016 zijn laatste seizoen in de Minor League ook voor de organisatie van Los Angeles Dodgers. Hij verdeelde dat jaar zijn seizoen over Tulsa Drillers (AA) en Oklahoma City Dodgers (AAA). Voor dat eerste team speelde hij 27 wedstrijden met een slaggemiddelde van .306. Voor Oklahoma City Dodgers kwam hij uit in negentien duels en had hij acht hits (.167). Op 25 augustus 2016 werd Zarraga door Los Angeles Dodgers als back-up catcher opgeroepen voor de hoofdmacht. Tot een officieel debuut kwam het echter niet.

November vorig jaar maakte de international de overstap naar Cincinnati Reds. In de aanloop naar de World Baseball Classic speelde Zarraga in februari als non-roster invitee tijdens Spring Training van Major League Baseball nog wel drie wedstrijden mee, maar nog voordat het seizoen was begonnen, had de club uit Cincinnati de overeenkomst met Zarraga al beëindigd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal